Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Daniel Fenechiu (PNL): O discuție cu PSD e obligatorie, dacă USR va refuza refacerea coaliției

Daniel Fenechiu PNL Sorin Cimpeanu Comisie Venetia.png

Daniel Fenechiu: Sorin Cîmpeanu a fost supus unui atac nemaiîntâlnit
Daniel Fenechiu: Sorin Cîmpeanu a fost supus unui atac nemaiîntâlnit
Sursa imaginii: 
(captură video)

Prioritatea și curentul de opinie majoritar în PNL este pentru refacerea coaliției cu USR, declară la RFI liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu. El nu exclude însă o formă de colaborare cu PSD, iar ”paleta de discuții poate porni de la un Guvern minoritar și poate merge până la un Guvern asumat”.

Guvernul Cioloș a fost respins miercuri în Parlament. Ce urmează din perspectiva PNL?

Daniel Fenechiu spune că ”prima opțiune este refacerea coaliției. În ipoteza în care acest lucru nu se poate, discuția cu PSD-ul va fi și în raport de disponibilitatea PSD-ului. E o discuție politică, în care urmează să vedem dacă se poate construi ceva cu PSD-ul, în ipoteza în care USR-ul refuză refacerea coaliției”.

 

Reporter: Inclusiv o alianță cu PSD, asta spuneți.

Daniel Fenechiu: Din punctul meu de vedere, în momentul de față, prioritatea este discuția cu USR-ul. În ipoteza în care USR-ul va refuza refacerea coaliției, cred că este obligatorie o discuție cu PSD, iar paleta de discuții poate porni de la un Guvern minoritar și poate merge până la un Guvern asumat. E o soluție subsidiară. Prioritatea și curentul de opinie majoritar în PNL este pentru refacerea coaliției.

 
Daniel Fenechiu, despre respingerea Guvernului Cioloș și scenariile PNL