Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Moșteanu: Acum suntem numiţi 'crizători', iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme"

mosteanu.png

Sursa foto: Ionut Mosteanu. Twitter

Uniunea Salvaţi România i-a răspuns vineri preşedintelui Klaus Iohannis prin purtătorul de cuvânt Ionuț Moșteanu. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, consideră că preşedintele Iohannis "i-a păcălit" pe românii cărora le-a cerut votul ca să "îi scape de PSD". USR va trece în opoziție, a anunțat și Dan Barna.

"Să spui că USR a blocat reformele în justiţie, în administraţie şi în domeniul pensiilor este o ticăloşie politică. Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, 'cei care vor să fie alături de noi', înseamnă că trădezi votul a milioane de români. USR a fost în stradă împotriva ticăloşiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea. 

Ne-am luptat pentru o justiţie curată şi pentru o Românie europeană. Când am intrat la guvernare i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinaţiile politice pe sub masă. Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni. 
Şi asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toţi incompetenţii în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit 'drulăi'. Acum suntem numiţi 'crizători', iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme", a scris Moşteanu, pe pagina sa de socializare.

El spune că USR "îşi asumă eticheta de crizători" dacă aceasta presupune "un stat reformat".
"Dacă e să vorbim de reforme, încerc să îi explic preşedintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni. Pe scurt. Îi aduc aminte că, în justiţie, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT şi DNA să se mai facă la mica înţelegere.

Îi aduc aminte că, în administraţie, profesioniştii numiţi de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminaţi chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid. Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag preşedintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari. Dacă pentru asta suntem numiţi 'crizători', pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta", a adăugat Moşteanu.

"Ca să o spunem foarte franc: 'crizatorii' sunt Florin Cîţu, echipa câştigătoare şi preşedintele Klaus Iohannis. Au dat afară din guvern miniştrii USR, au blocat reformele din Justiţie, au lăsat sănătatea fără bani atunci când trebuia să pregătim valul 4, au băgat 50 de miliarde de lei în buzunarele baronilor locali, refuză să susţină o majoritate politică de dreapta", a scris USR pe pagina de Facebook a partidului.