Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Moșteanu: USR nu va vota un Guvern minoritar

Ionut Mosteanu USR rocada guvernare.jpg

Ionuț Moșteanu îi critică pe liderii coaliției: Uită total de problemele de sub ei
Ionuț Moșteanu îi critică pe liderii coaliției: Uită total de problemele de sub ei
Sursa imaginii: 
Facebook/Ionuț Moșteanu

Refacerea coaliției PNL-USR-UDMR pare o perspectivă foarte îndepărtată, declară la RFI vicepreședintele Uniunii Salvați România Ionuț Moșteanu. El spune în contextul întâlnirii de luni dintre premierul desemnat, Nicolae Ciucă și liderul USR, Dacian Cioloș, că partidul său nu va vota un Guvern minoritar.

Ionuț Moșteanu afirmă că USR nu va vota un Guvern minoritar: ”Înțeleg că va veni astăzi să prezinte programul de guvernare, ca și cum un program de guvernare, niște gânduri bune așternute pe hârtie ar fi vreo garanție. Nu, garanția sunt bunele intenții și profesionalismul oamenilor care pun în aplicare un astfel de plan de guvernare și bineînțeles majoritatea din spatele Guvernului (...). USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloș era premier desemnat, prima noastră opțiune a fost refacerea coaliției, partenerii ne-au respins”.

 

Burduja (PNL), despre apropierea liberalilor de PSD: Devin mai importante problemele țării decât criticile

 

Kelemen Hunor îi propune premierului desemnat măsuri de creștere a natalității

 

Întrebat în ce condiții ar accepta USR refacerea coaliției cu PNL și UDMR, vicepreședintele formațiunii a răspuns: ”În momentul ăsta, opțiunea PNL e foarte clară, spusă clar și răspicat prin gura președintelui PNL, prin gura președintelui Klaus Iohannis, care a găsit în USR sursa tuturor problemelor României și foarte straniu pentru milioane de oameni, a găsit în PSD sursa pentru rezolvarea celorlalte probleme (...). Pentru refacerea coaliției trebuie să-și schimbe deciziile statutare, să anunțe asta public, să vorbească cu președintele Klaus Iohannis să spună că da, s-a înșelat cu PSD-ul, totuși, crizatorii nu-s așa de răi și atunci, da, putem să ne așezăm la masă, poate să vedem la un moment dat cum refacem coaliția asta, dar în momentul ăsta pare o perspectivă foarte îndepărtată, cu foarte mulți de dacă pe parcurs”.

 
Ionuț Moșteanu, despre discuțiile dintre Nicolae Ciucă și Dacian Cioloș