Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciolacu: Nu se pune problema în acest moment ca PSD să intre la guvernare. Despre Florin Cîţu: Spune lucruri trăznite!

marcel-ciolacu-florin-citu.jpg

Fotoliul de la Palatul Victoria, disputat si de PNL, si de PSD
Fotoliul de la Palatul Victoria, disputat si de PNL, si de PSD
Sursa imaginii: 
colaj

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că partidul pe care îl conduce "nu a avut negocieri pentru a intra la guvernare sau a nu intra la guvernare", iar singura discuţie cu prim-ministrul desemnat a fost telefonică, în cadrul căreia i-a transmis cele 10 priorităţi ale partidului. ”Una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele era cea cu copiii spun lucruri trăznite. Se pare că şi când eşti om mare şi când ai de-a face cu o Românie la răscruce, alţii spun lucruri trăznite”, a comentat Ciolacu, despre informaţiile potrivit cărora Florin Cîţu nu doreşte un guvern asumat PNL-PSD.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul central al partidului, că nu se pune problema în acest moment ca PSD să intre la guvernare şi nici nu au existat discuţii în acest sens şi a precizat că social-democraţii i-au trimis premierului desemnat, Nicolae Ciucă, lista cu cele zece măsuri care trebuie implementate imediat, urmând ca acesta să le arate programul de guvernare, transmite News.ro.

Priorităţile românilor nu sunt nici crizele politice, şi ştim cine le-a provocat, USR şi PNL. Cred că priorităţile rămân facturile la energie şi pandemia. În acest moment, PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare sau de a nu intra la guvernare. Singura discuţie a fost cu premierul desemnat, căruia i-am trimis cele zece priorităţi ale PSD, eventual să le prindă în Programul de Guvernare şi rămânând ca domnia sa să ne trimită programul de guvernare, cât mai repede”, a spus Ciolacu.

Despre informaţiile potrivit cărora Florin Cîţu nu doreşte un guvern asumat PNL-PSD, Marcel Ciolacu a comentat că ”una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele era cea cu copiii spun lucruri trăznite. Se pare că şi când eşti om mare şi când ai de-a face cu o Românie la răscruce, alţii spun lucruri trăznite”.

Ciolacu a mai spus că PSD nu poate negocia cu PNL, ţinând cont de decizia liberalilor că nu vor colabora cu PSD dar a precizat că social-democraţii sunt obligaţi să discute cu premierul desemnat.

România are nevoie de un guvern nu minoritar, ci de un guvern stabil, pentru toate crizele pe care le are de confruntat”, a declarat Ciolacu, arătând că în caz contrar, trebuie să se revină la popor, pentru alegeri anticipate.

Întrebat cum ar trebui să arate acest guvern stabil, Ciolacu a precizat că acest lucru trebuie întrebat preşedintele Klaus Iohannis.

Despre decizia PSD privind susţinerea Guvernului Ciucă, Marcel Ciolacu a spus: ”Am spus că e nevoie de un guvern stabil, momentan se discută despre un guvern minoritar, noi am spus că vorbim despre un guvern până la 1 febvruiarie, deja se aude că va fi un program de guvernare pe trei ani de zile. Haideţi să vedem programul”.

Pe mine nu mă interesează nicio funcţie, nici la Cameră nici la Guvern, îmi e de ajuns funcţia de preşedinte al PSD”, a mai arătat Ciolacu, despre informaţiile privind preluarea preşedinţiei Camerei Deputaţilor de către PSD.