Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciucă, înainte de întâlnirea cu USR: Mandatul de la partid este să căutăm susținere pentru un guvern minoritar

nicolae_ciuca.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

„Mandatul de la nivelul partidului este să căutăm susținere pentru un guvern minoritar”, declară premierul desemnat Nicolae Ciucă. Premierul desemnat spune că va avea discuții cu „toți cei care sunt dispuși”.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat, luni, la Parlament, că va avea discuţii cu toţi cei care sunt dispuşi să înţeleagă faptul că trebuie găsite soluţii pentru ieşirea din criză, el menţionând că mandatul conducerii PNL este pentru un guvern minoritar, susţinut în Parlament.

Suntem în Parlamentul României, unde sper să găsim soluţii şi dialog”, a spus Ciucă, precizând că este foarte uşor de a spune nu facem, transmite News.ro. ”Nu cred că ne găsim în situaţia nu facem”, a afirmat Ciucă, precizând că a venit pentru a avea un dialog.
Ciucă a spus că a avut o discuţie telefonică şi cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu. ”A rămas să finalizăm şi programul de guvernare, să analizăm cele zece măsuri prioritare ale dumnealor, analizăm măsurile, finalizăm întâlnirea de astăzi cu domnul Dacian Cioloş. (...) Vom avea discuţie cu toţi cei care sunt dispuşi să avem această discuţie şi să înţeleagă faptul că noi trebuie să găsim soluţii pentru ieşirea din criză”, a spus premierul desemnat.
Întrebat dacă sunt dispuşi să primească PSD în Guvern, Ciucă a spus că sunt dispuşi la dialog. ”Unde, când şi cum urmează să...”. El a precizat că ”mandatul PNL este să caute susţinere pentru un Guvern minoritar” .

Nicolae Ciucă a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou guvern. Nominalizarea a fost făcută după ce Dacian Cioloș, precedentul premier desemnat, nu a reușit să obțină voturile necesare învestiturii în Parlament.