Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîţu: Nu există niciun argument ca PSD şi USR să nu susţină Guvernul minoritar

citu_gov_ro_fb_4.jpg

Florin Cîțu
Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

Preşedintele PNL, Florin Cîțu, a făcut apel la USR şi PSD să susţină guvernul minoritar, afirmând că, în condiţiile actuale, când există un premier desemnat, altul decât el, "nu există niciun argument" ca acesta să nu fie votat. În opinia sa, "responsabilitatea politică pentru a depăşi criza politică din România este la USR şi PSD". El a dat de înţeles că se poate schimba propunerea de premier desemnat, dacă Nicolae Ciucă nu reuşeşte să strângă o majoritate în Parlament.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, că, dacă premierul desemnat va cere flexibilizarea mandatului şi o posibilă revenire a USR în coaliţie, acesta poate veni în BPN şi se poate discuta, dar a atras atenţia că nu va fi de acord cu o măsură care să afecteze imaginea PNL, transmite News.ro.

”Până la urmă, responsabilitatea mea este să iau cele mai bune măsuri pentru PNL şi pentru români. Dacă aceste măsuri vor duce la distrugerea imaginii PNL, şi viitorului PNL, nu le voi susţine”, a spus el.

Întrebat dacă ia în calcul revenirea USR în Guvern, cu miniştrii USR, Cîţu a răspuns: "Haideţi să vedem această propunere, să vedem cum va arăta ea. Că poate să fie o propunere cu preşedintele PNL premier desemnat. Haideţi să nu discutăm scenarii”, dând de înţeles că se poate schimba propunerea de premier desemnat, dacă Nicolae Ciucă nu reuşeşte să strângă o majoritate în Parlament..

Florin Cîţu a menţionat că deciziile în PNL se iau în forurile de conducere ale PNL. ”PNL ia decizia susţinerii unui premier în BPN, dar decizia aparţine premierului. Avem astăzi decizia în PNL de a susţine un guvern minoritar PNL - UDMR, cu premier Nicolae Ciucă. Să vedem ce se întâmplă. (..) E momentul ca PNL şi USR să arate că vor să deblocheze criza. PNL a făcut o concesie majoră, pentru că preşedintele PNL nu mai e propunerea de premier. E rândul celor de la PSD şi USR să voteze, ca să stopăm criza", a mai declarat Florin Cîţu.