Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîțu: PNL propune un armistițiu politic - guvern minoritar pe o perioadă determinată

citu_gov_ro_4.jpg

Președintele PNL Florin Cîțu
Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

PNL propune un armistițiu politic partidelor parlamentare. Premierul interimar Nicolae Ciucă a trimis marți oferta liderilor politici din Parlament. " îl vom susţine (guvernul minoritar n.r.) şi în Parlament, nu îl vom sabota, până se trece de iarnă. E nevoie să depăşim această criză, noi, liderii politici vom semna acest armistiţiu, dacă nici acum partidele nu înţeleg, ne îndreptăm cu paşi repezi către o situaţie pe care nu o putem gestiona”, a afirmat liderul PNL, Florin Cîţu.  

 

Liderul PNL, premierul intermar Florin Cîţu, a declarat marţi că premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu în baza căruia să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată.

Am văzut că USR şi PSD continuă să rămână cantonate în poziţiile pe care le-au anunţat, venim astăzi cu un un nou element, care sperăm să se deblocheze această situaţie, pentru o perioadă, şi să avem un guvern cu puteri depline. Astăzi, premierul desemnat a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document, un armistiţiu, prin care toate aceste partide vor susţine acest guvern minoritar, pe o perioadă determinată pe care o vom discuta şi îl vom susţine şi în Parlament, nu îl vom sabota, până se trece de iarnă. E nevoie să depăşim această criză, noi, liderii politici vom semna acest armistiţiu, dacă nici acum partidele nu înţeleg, ne îndreptăm cu paşi repezi către o situaţie pe care nu o putem gestiona”, a afirmat Cîţu la sediul PNL.  

 El a arătat că nu are încă răspuns la această propunere a PNL.
Până la urmă, să vedem cum motivează acest răspuns ( de a refuza armistiţiul, nr). Este un armistiţiu pentru o perioadă determinată, o să o discutăm împreună, haideţi să vedem răspunsul, este un guvern minoritar, PNL-UDMR”, a declarat premierul interimar..

Despre o posibilă intrare a PSD la guvernare, Cîţu a spus că ”este un mesaj ciudat”.
 ”PSD a spus că nu vrea la guevrnare, acum vrea să intre la guvernare, haideţi să nu ne mai jucăm cu viaţa românilor, gestionăm această criză sanitară şi apoi discutăm în primăvară. Nu au vrut să îşi asume guvernarea”, a comentat Cîţu.

El a arătat că un armistiţiu nu se face între prieteni ci între inamici.
Aceasta nu este o negociere, este un armistiţiu, pentru a avea această perioadă de două trei luni de zile”, a mai explicat preşedintele PNL, întrebat despre deciziile PNL care spun că nu vor negocia nici cu USR şi nici cu PSD.

Până la urmă, suntem în aceatsă situa'ie, cu un guvern minoritar, după ce PNL a făcut o concesie în faţa partidelor. Astăzi, nu avem nicio concesie din partea PSD şi USR, au rămas pe aceleaşi poziţii ca atunci cînd au votat moţiunea de cenzură, iar românii trebuie să ştie asta”, a afirmat Florin Cîţu.