Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Acces în instituțiile statului doar cu certificatul verde. Primăria din Miercurea Ciuc încurajează online-ul

Acces institutii stat certificat verde primarie Miercurea Ciuc.jpg

Attila Korodi a reorganizat activitatea Primăriei din Miercurea Ciuc (Foto: arhivă RFI)
Attila Korodi a reorganizat activitatea Primăriei din Miercurea Ciuc (Foto: arhivă RFI)

Introducerea certificatului verde obligatoriu la intrarea în instituțiile statului le dă bătăi de cap atât primarilor, cât și contribuabililor. Unii oameni par să fi fost luați prin surprindere de măsura decisă de autorități, în timp ce primăriile au fost nevoite să-și reorganizeze activitatea. Este și cazul Primăriei din Miercurea Ciuc, care încearcă să pună accentul pe activitatea online în relația cu cetățenii.

Primarul din Miercurea Ciuc, Attila Korodi, spune la RFI cum funcționează în instituția pe care o conduce măsura privind certificatul verde obligatoriu: ”Am încercat să ne organizăm cât mai bine. Avem o experiență destul de interesantă atât în privința primirii online a diferitelor cereri administrative către Primărie, cât și redeschiderea Primăriei din toamna anului trecut către cetățeni, adică suntem și eram pregătiți ca pe două fluxuri, online și offline, să putem să fim în legătură cu cetățenii”.

”La ora actuală, am făcut o estimare, mai mult de jumătate din familiile din orașul Miercurea Ciuc au cum să vină la Primărie, pentru că există cineva din familie care să aibă certificat verde valabil. Și precizările care au venit luni din partea Guvernului au fost de bun augur. De exemplu, avem presiunea primirii cererilor pentru suportul financiar sau compensarea financiară pentru încălzirea la iarnă, unde, da, foarte multe familii încă nu au certificat verde și acolo prezența lor fizică este necesară câteodată. Deci și excepțiile definite de Guvern ne ajută să ne organizăm destul de bine. Pe partea serviciilor sociale primim toți cetățenii, dar cu decalaj de timp și cu aerisirea programului de primire, de dimineață până seara târziu. În celelalte direcții, am definit excepțiile și am încurajat oamenii dacă pot, să folosească varianta online, de exemplu ghișeul.ro sau adresele de e-mail ale Primăriei”, precizează primarul UDMR.

 
Attila Korodi, despre certificatul verde obligatoriu