Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciolacu: PSD nu poate vota un guvern minoritar cu un program de guvernare care taie din veniturile românilor

Potrivit preşedintelui PSD, nu există în programul de guvernare niciuna dintre măsurile "urgente" transmise premierului desemnat Nicolae Ciucă de social-democraţi. "Nu mai măresc deloc salariul minim. Nu mai cresc deloc alocaţiile copiilor. Nu mai majorează deloc pensiile. În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul pe care îl conduce nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR "cu un program de guvernare care taie din veniturile românilor".

Potrivit preşedintelui PSD, nu există în programul de guvernare niciuna dintre măsurile "urgente" transmise premierului desemnat Nicolae Ciucă de social-democraţi, scrie Agerpres.

"PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor! Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat. Nu mai măresc deloc salariul minim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîţu după ce s-a văzut cu sindicatele şi patronatele. Nu mai cresc deloc alocaţiile copiilor, nici măcar cu unica tranşă de 20% pe care Vîlceanu o anunţa acum câteva zile pentru ianuarie 2022. Nu mai majorează deloc pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunţa cu mândrie Turcan. În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!", a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a susţinut că luni va propune colegilor din PSD să decidă votul pentru noul cabinet "gândindu-se că viaţa românilor ar deveni şi mai grea".

"Mâine, voi propune colegilor din conducerea PSD să decidă votul nostru pentru noul cabinet gândindu-se doar la asta: viaţa românilor ar deveni şi mai grea, dacă acest guvern ar aplica asemenea decizii aberante", a mai arătat liderul PSD.