Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Roman: PNL, un partid responsabil. Sper că negocierile pentru Guvernul Ciucă vor triumfa

Florin Roman rotatie premier PNL PSD.jpg

Florin Roman așteaptă reforme de la Guvernul PNL-PSD-UDMR (Sursa foto: Facebook/Florin Roman)
Florin Roman așteaptă reforme de la Guvernul PNL-PSD-UDMR (Sursa foto: Facebook/Florin Roman)

PNL a acționat ca un partid responsabil în această criză politică, declară la RFI vicepreședintele liberal Florin Roman. El speră că în următoarele două zile, ”negocierile vor triumfa în fața declarațiilor politice” și că Guvernul minoritar Ciucă va primi miercuri votul de învestitură în Parlament.

Florin Roman speră într-un Guvern cu puteri depline în perioada următoare: ”Așteptările noastre sunt normale și așteptate de toți românii, adică să avem un Guvern cu puteri depline în perioada următoare, un Guvern care să ne ajute pe trei-patru obiective majore și anume să avem un Guvern care poate genera un proiect de buget de stat, un proiect de buget al asigurărilor sociale, un Guvern care să poată interveni eficient în criza pandemică, un Guvern care să poată interveni eficient în criza energetică și un Guvern care să pună în practică și să operaționalizeze PNRR-ul”.

Vicepreședintele PNL spune că s-a întins coarda prea mult: ”Mai sunt două zile până la votul de învestitură și eu sper că negocierile vor triumfa în fața declarațiilor politice. Eu cred că mai avem două zile să-i convingem pe toți parlamentarii din partidele democratice că deja s-a întins coarda prea mult, populația este vlăguită, este obosită și eu cred că dacă acest Guvern nu va trece, de pierdut va avea întreaga clasă politică”.

 

Ciucă: Am convingerea că Guvernul va întruni necesarul de voturi

 

Ciolacu: PSD nu poate vota un guvern minoritar cu un program de guvernare care taie din veniturile românilor

 

Întrebat dacă PNL nu prelungește criza politică, propunând un Guvern minoritar fără șanse de a fi votat, Florin Roman a răspuns: ”Eu cred că noi am acționat ca și partid responsabil. Peste tot în lume, atunci când o majoritate constituită și dovedită dă jos un Guvern, cum a fost cazul acelei alianțe între PSD, USR și AUR, în mod constituțional și logic, acea majoritate ar fi trebuit să vină și cu o majoritate pentru desemnarea unui premier care sigur, putea să ia și un vot de învestitură în Parlament. Noi ne purtăm responsabil”.

 
Florin Roman, despre Guvernul minoritar Ciucă