Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Oficial: Nicolae Ciucă își depune mandatul de premier desemnat

ciuca_poza.jpg

Sursa imaginii: 
Guvernul României

Președintele PNL, Florin Cîțu, împreună cu Nicolae Ciucă, au anunțat că Biroul Executiv a decis ca premierul desemnat să-și depună mandatul iar mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat.

Florin Cîțu și Nicolae Ciucă au făcut declarații de presă la finalul ședinței conducerii PNL:

Florin Cîțu, președintele PNL: BEX a propus domnului Nicolae Ciucă să depună mandatul. A fost decizia BEX, a doua este de a propune BPN format fizic de a flexibiliza mandatul și de a începe negocieri cu partidele democratice. Acestea sunt cele două decizii, mâine seara vom discuta și alte propuneri.

Nicolae Ciucă: Am pornit în toate demersurile de la realitate. Realitatea matematică e cea pe care o cunoaștem cu toții. Am sperat să reușesc să cristlizez o soluție politică. Au fost două decizii azi ale celor două partide politice care au anunțat că nu vor vota guvernul minoritar, fapt pe care l-am discutat în BEX. Acesta a decis retragerea mandatului. Am să depun mandatul.

Discuțiile din ședința conducerii PNL au vizat reluarea negocierilor cu partidele „pentru o majoritate stabilă”, inclusiv prin cooptarea PSD la guvernare, dacă situația o va impune. O decizie statutară în acest sens încă nu a fost luată, un vot urmând să aibă loc în BEX al partidului.