Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dacian Cioloș la RFI: Nu începem negocierile decât când e clar că PNL vrea refacerea coaliției

Dacian Ciolos sinecuri PNL PSD.jpg

Dacian Cioloș critică alianța PNL-PSD: îi apropie sinecurile (Sursa foto: Facebook/Dacian Cioloș)
Dacian Cioloș critică alianța PNL-PSD: îi apropie sinecurile (Sursa foto: Facebook/Dacian Cioloș)

PNL trebuie să decidă cât mai repede cu cine dorește să negocieze o majoritate, declară la RFI președintele USR, Dacian Cioloș. El afirmă apropo de scenariul unui Guvern PNL-PSD că ”apetitul” social-democraților pentru reforme e cunoscut.

Dacian Cioloș spune că ”PNL-ul trebuie să decidă cât mai repede cu cine dorește să negocieze o majoritate, pentru că una e să negociezi o majoritate cu PSD-ul, am văzut care sunt pretențiile PSD-ului, ce așteptări au, ce pretenții au, cu impact bugetar masiv, știm apetitul, între ghilimele, al PSD-ului pentru reforme și pentru modernizarea României și există posibilitatea refacerii coaliției de centru-dreapta, între PNL, USR și UDMR, dar asta presupune să stabilim un program de reforme, să ne înțelegem pe niște măsuri imediate care trebuie luate pentru a scoate țara din criză (...). PNL-ul trebuie să decidă, pentru că sentimentul meu ieri a fost că încă nu e decis dacă intenționează să meargă cu PSD sau cu USR și sunt două lucruri total diferite”.

 

Reporter: Adică așteptați mai întâi ca PNL să anunțe clar că vrea refacerea coaliției cu USR și de-abia după aceea negociați cu dânșii sau veți merge oricum la discuții?

Dacian Cioloș: Putem merge, dacă există o intenție din partea PNL-ului.

 

Oficial: Nicolae Ciucă își depune mandatul de premier desemnat

 

USR, după anunțul că Nicolae Ciucă își depune mandatul: Soluția este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR

 

Reporter: O intenție de negociere, dar asta nu înseamnă automat că vor dori să facă o alianță cu dvs..

Dacian Cioloș: Bun, o să avem probabil o primă discuție, dar negocieri nu o să începem decât în momentul în care e clar că PNL-ul dorește să refacă coaliția cu USR. Adică să fim într-o situație în care PNL-ul se plimbă de la PSD la USR și apoi din nou la PSD și apoi din nou la USR, nu cred că asta-i modalitatea prin care putem stabili rapid o structură a unui Guvern, cu un program de guvernare. Aici e o alegere de făcut, care merge dincolo de cine dă mai mult și cine cedează mai mult de o parte sau de alta, e o chestie chiar de orientare de principiu, pentru că nu o să negociezi același program de guvernare cu USR-ul pe care o să-l negociezi cu PSD-ul. Un program de guvernare nu poate fi plimbat așa, de la un partid la celălalt.

 
Dacian Cioloș, despre eventuale negocieri PNL-USR