Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciolacu: PSD este dispus să își asume actul de guvernare

Marcel Ciolacu.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Marcel Ciolacu

Liderul social democraților, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri că PSD este dispus să își asume actul de guvernare, astfel că va merge la consultările de la Cotroceni cu Klaus Iohannis cu o propunere de prim-ministru, transmite Digi24.

„PSD este dispus să îşi asume actul de guvernare”, a afirmat liderul PSD, potrivit sursei citate, precizând că este obligaţia social democraților să se implice în soluţionarea crizei, pentru că au cel mai mare grup parlamentar.

„Cred că acest bâlci, de două luni de zile, cu desemnări de prim-miniştri, ştiind că nu vor trece, cu programe de guvernare, cu rezoluţii în miezul nopţii care nu au nicio legătură cu problemele românilor cred că este cazul să înceteze”, a continuat Ciolacu.

„Să nu credeți vreo clipă că eu nu o sa cer mandat ca PSD să propună un premier. Să nu credeți că noi vom face o construcție politică aberantă. PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru”, a anunțat Marcel Ciolacu.

El a anunțat că partidul a schițat „o sută de priorități pentru români și de la acestea vom porni discuțiile cu PNL sau USR”.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, marți seară, după ședința Biroului Politic Național de la Parlament, că liberalii au votat ca mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat.