Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Virgil Guran (PNL): Din păcate, dacă vrem să continuăm la guvernare, se pare că singura soluție va fi PSD

virgil_guran_pnl_guvernare_psd.jpg

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu ar putea deveni parteneri de coaliție (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)
Marcel Ciolacu și Florin Cîțu ar putea deveni parteneri de coaliție (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)

PNL se îndreaptă, din păcate, spre un Guvern alături de PSD, spune la RFI senatorul liberal Virgil Guran. Parlamentarul susținător al lui Ludovic Orban precizează că o alianță cu social-democrații nu este benefică, dar crede că formațiunea sa nu are de ales.

Virgil Guran spune ce soluții există în opinia sa la criza politică din prezent: ”Dacă o privim din punct de vedere ideologic, cea mai bună soluție este USR-ul. Dacă o privim matematic, este greu să mai avem o majoritate cu USR-ul și din păcate pentru noi, dacă vrem să continuăm la guvernare, se pare că va fi singura soluție PSD-ul. De ce spun din păcate? Pentru că nu e benefică o alianță cu PSD-ul, dar ținând cont că această criză politică trebuie să înceteze, trebuie în momentul de față să facem orice, dar să fie un Guvern funcțional”.

 

Kelemen Hunor: Prima variantă de coaliție ar fi cu USR. Cu PSD ar fi o majoritate confortabilă

 

Ciolacu: PSD este dispus să își asume actul de guvernare

 

Un Guvern PNL-PSD-UDMR, cu premier de la PSD? ”Așa ceva nu este de acceptat. Până la urmă, noi putem să creem o majoritate ori cu USR ori cu PSD. PSD-ul nu știu cu cine ar putea face în afară de noi o majoritate. După părerea mea, este de neacceptat. Așa, cu premier PSD, mai bine stăm în Opoziție”, declară senatorul.

 
Virgil Guran, despre criza politică