Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîțu după discuția cu USR: Sunt șanse mari să refacem coaliția, a fost terapie de grup

florin_citu.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Florin Cîțu

"Sunt șanse mari să fie refăcută coaliția cu USR și UDMR. A fost terapie de grup, eu am ieșit optimist", a spus Florin Cîțu după întâlnirea cu liderul USR, Dacian Cioloș.
El a precizat că au discutat principiile privind formarea guvernului cu premier PNL, programul de guvernare și încheierea unui nou acord al coaliției. 

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, miercuri, după negocierile cu reprezentanţii USR, că de principiu s-a discutat ca un acord al coaliţiei să fie mai în detaliu, iar PNL să dea premierul, dar că nu s-au dat nume de persoane. Cîţu a mai spus că a ieşit optimist de la întâlnire, şi că şansele refacerii coaliţiei cu USR sunt mari, transmite News.ro.

Până la urmă am discutat despre principii, dacă vom putea reface această coaliţie şi apoi despre programul de guvernare. Am agreat că trebuie să fie un acord al coaliţiei”, a spus Cîţu, după discuţii.

Preşedintele PNL a spus că, de principiu, au discutat că ”premierul este de la PNL”, dar că nu s-au pronunţat nume de persoane.

Întrebat ce şanse sunt să se refacă coaliţia, Florin Cîţu a spus că ”sunt şanse mari”, şi a precizat că a ieşit optimist de la discuţii. 

Nu au cerut nimic, nimeni nu a cerut nimic, astăzi s-a discutat despre principii”, a mai spus Cîţu, adăugând că premierul este de la PNL.  

Am discutat mai mult despre programul de guvernare, deci foarte important e că premierul e de la PNL, am discutat că susţinem împreună PNRR, despre PNI, dacă susţinem PNI şi în ce condiţii. Nu se discută despre numele persoanelor care vor fi în Guvern, astăzi”, a explicat Cîţu. 
 
Întrebat dacă USRT va primi aceleaşi portofolii în Guvern ca in iarnă, Florin Cîţu a spus: ”Vom negocia, dar sunt şanse mari să se primească”.
 
Preşedintele PNL a mai arătat că este dreptul celor de la UDMR să vină un premier. ”Este un partid care face parte din coaliţie. Dacă vom fi de acord să mergem să refacem coaliţia, bineînţeles că la următoarea întâlnire va fi şi UDMR. De fiecare dată când a fost la consultările de la Cotroceni, UDMR a venit cu o propunere de premier. Şi prima oară a fost UDMR cu o propunere de premier. Este normal să meargă un partid cu propunere de premier”, a spus el.