Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD și PNL nu-și dau oficial mâna, dar Ciolacu va discuta cu Cîțu „despre programul de guvernare”

citu_ciolacu.jpg

Preşedintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și liderul Senatului, Florin Cîţu
Preşedintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și liderul Senatului, Florin Cîţu
Sursa imaginii: 
Facebook /Florin Cîțu și Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că a stabilit cu Florin Cîţu să se întâlnească în cursul zilei de joi. Ciolacu nu a vrut să dea detalii despre eventualitatea ca el să fie propunerea de premier a social-democraţilor la consultările de la Cotroceni, dar a dezvăluit că va discuta cu Cîțu despre programul de guvernare.

”Am avut o discuţie cu domnul Florin Cîţu, telefonic să stabilim mâine la prânz. O să stabilim unde are loc întâlnirea, credem că va fi la Parlament. Nu m-am văzut cu Florin Cîţu. Ca să fie foarte clar”, a declarat, miercuri seară, Marcel Ciolacu citat de News.ro.  

Acesta a precizat că discuţia va fi axată pe programul de guvernare. ”Ne vedem mâine şi discutăm Programul de guvernare şi cum vedem noi lucrurile”, a mai afirmat Ciolacu.  

Întrebat dacă PSD ar putea renunţat la propunerea proprie de premier la consultările de la Cotroceni, el a răspuns: ”Este o discuţie şi un mandat pe care o să-l primesc eu de la PSD”. 

De asemenea, întrebat dacă el va fi propunerea de premier a social-democraţilor, Ciolacu a precizat: ”Nu s-a discutat încă. Lăsaţi-mă totuşi să vorbesc cu colegii”.  

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, la sediul partidului, că PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

Florin Cîţu a declarat, miercuri, după negocierile cu reprezentanţii USR, că de principiu au fost discuţii ca un acord al coaliţiei să fie mai în detaliu, iar PNL să dea premierul, dar că au fost vehiculate nume de persoane.