Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis: Nu accept astfel de abordări. Amân consultările cu partidele până se cristalizează o majoritate

iohannis.jpg

Sursa imaginii: 
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, din păcate, ultima propunere de premier nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament şi că nu poate să accepte în continuare ideea de Guvern minoritar.

Președintele Klaus Iohannis amână convocarea unor noi consultări cu partidele parlamentare pentru formarea noului guvern până la cristalizarea unei majorități. „Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate”, adaugă șeful statului.

„Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un nunăr suficient de posibile voturi și guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlament. Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că va amâna convocarea partidelor parlamentare până la cristalizarea unei majorități asumate de formațiunile politice.

„Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și nu pot să accept astfel de abordări. Voi aștepta cu consultările formale până când din discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci voi convoca consultări pentru formarea noului guvern”, conchide șeful statului.