Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciolacu, după întâlnirea cu Cîțu: Suntem pe drumul ce duce către formarea majorităţii

ciolacu_motiune_cenzura_sesiune_moment_propice.jpg

Marcel Ciolacu
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu
Sursa imaginii: 
Facebook/Marcel Ciolacu

„Suntem pe un drum corect și dacă vom fi cinstiți și patrioți acesta este un drum care va duce către formarea unei majorităţi”, a declarat joi liderul PSD Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu conducerea PNL.

”Am avut o primă întâlnire cu colegii de la PNL. De la început, atât eu, cât şi colegii mei, am cerut să fie o întâlnire serioasă, aplicată pe nevoile românilor. Nu am avut discuţii în ceea ce priveşte funcţiile din Guvernul României. Credem că prioritatea numărul unu este stabilizarea României pe care au adus-o prin această guvernare de dreapta. Printr-un efort comun şi printr-un program de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm aşteptat de români. Eu cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţ,i şi patrioţi, acesta e drumul către formarea unei majorităţi”, a declarat Ciolacu.

Întrebat în legătură cu deţinerea funcţiei de premier prin rotaţie, Ciolacu a declarat: ”A fost o discuţie privind propunerea de premier. Ne menţinem decizia PSD de a merge la consultări cu o propunere de premier. Atunci au venit mai multe soluţii pe care o să le analizăm fiecare dintre noi în interiorul partidului. A fost printre ele şi această soluţie, de a veni prin rotaţie. Presupun că de aceea avem consultări, ca să mergem cu o soluţie comună”,

Ciolacu a spus că și varianta alegerilor anticipate, pe care PSD a susținut-o intens, este „o variantă de lucru”.

Ciolacu a spus că a primit o execuție bugetară și a vorbit de o lege pentru rectificarea bugetară care să fie dezbătută în Parlament.

„Nu am avut discuţii în ceea ce priveşte funcţiile din Guvernul României. Credem că prioritatea numărul unu este stabilizarea României pe care au adus-o prin această guvernare de dreapta”, a spus liderul PSD.