Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iulian Bulai (USR): Declarațiile lui Cîțu și Ciolacu sunt absolut halucinante

Iulian Bulai USR plagiat Lucian Bode scandal TVR.jpg

Iulian Bulai cere demisia lui Lucian Bode, acuzat de plagiat
Iulian Bulai cere demisia lui Lucian Bode, acuzat de plagiat
Sursa imaginii: 
Facebook/Iulian Bulai

PNL trebuie să aleagă dacă vrea să facă reforme cu USR sau dacă menține status quo-ul și împarte bani în stânga și în dreapta către primarii liberali și social-democrați, declară la RFI deputatul USR Iulian Bulai. Conducerea PNL a avut în ultimele zile discuții preliminare cu delegația USR, apoi cu cea a PSD. Liberalii se vor reuni luni, pentru a decide pe cine aleg pentru a face o coaliție de guvernare.

Iulian Bulai spune că ”USR este consecvent celor spuse în ultimele două luni, așteptăm să refacem coaliția de guvernare alături de PNL și de UDMR și pentru următoarele două zile așteptăm gândirea sau răzgândirea celor de la PNL într-o anumită direcție. Dacă vor să facă reforme cu noi, dacă vor să implementăm cumsecade PNRR-ul, să începem să punem criterii pe banii alocați prin programul ”Anghel Saligny” sau dacă vor să meargă să mențină status quo-ul în chestiunea lipsei de reforme în administrația publică și să împartă bani în stânga și în dreapta către primarii PSD-PNL, pe fondurile existente”.

 

Cîțu: Am găsit multe lucruri care ne unesc cu PSD. Am putea guverna câte doi ani

 

Ciolacu, după întâlnirea cu Cîțu: Suntem pe drumul ce duce către formarea majorităţii

 

Reporter: ”Am găsit multe lucruri care pot să ne unească”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu, după discuția cu PSD. ”Suntem pe un drum corect”, a afirmat la rândul său Marcel Ciolacu, liderul social-democrat. Cum vi se par declarațiile celor doi?

Iulian Bulai: Mi se par absolut halucinante aceste declarații, din multe puncte de vedere. Asistăm la o posibilă creare a unor majorități pragmatice, nu ideologice. Din punct de vedere așa-zis ideologic, PNL, un partid de dreapta, nu este compatibil cu un partid care se află la opusul intereselor PNL, anume PSD (...). Asistăm la un discurs plin de disonanțe cognitive ale fostului premier, Florin Cîțu. În decembrie, avea o postare radicală împotriva a tot ce înseamnă PSD, istoricul PSD, apartenența la PCR, o ură viscerală față de oamenii cu care a negociat astăzi, Ciolacu, Dîncu, Tudose, toți oamenii cu care a mers la negociere în mai puțin de un an și pe care atunci îi numea dușmani ai poporului și acum îi numește persoane cu care poate să aibă lucruri în comun.

 
Iulian Bulai, despre negocierile PNL cu USR și PSD