Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elena Calistru (Funky Citizens): Un Guvern PNL-PSD ar însemna pentru societatea civilă niște ani foarte grei

elena_calistru_funky_citizens_guvern_pnl_psd.jpg

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu ar putea deveni parteneri de guvernare (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Andreea Alexandru)
Marcel Ciolacu și Florin Cîțu ar putea deveni parteneri de guvernare (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Andreea Alexandru)

O guvernare de genul PNL-PSD prezintă întotdeauna riscul unor abuzuri de putere. O spune la RFI președinta organizației Funky Citizens, Elena Calistru, după ce liberalii și social-democrații au dat semnale că ar putea bate palma pentru o coaliție de guvernare. În opinia sa, o majoritate atât de largă în Parlament ”poate însemna un risc major ca nimeni să nu sancționeze de o manieră politică derapajele”.

”Am găsit multe lucruri care pot să ne unească”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu, după discuția cu social-democrații.

”Suntem pe un drum corect”, a afirmat la rândul său liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Elena Calistru spune ce ar însemna pentru societatea civilă un Guvern PNL-PSD: ”Pentru societatea civilă înseamnă niște ani foarte-foarte grei și nu doar pentru noi, ci și pentru presă mă aștept să fie foarte greu, pentru că inclusiv în pandemie am văzut că au fost restrânse o sumedenie de drepturi și libertăți, accesul la informații a fost mult îngrădit, nu am avut foarte mult control pe felul în care s-au cheltuit banii publici, regulile privind rectificările bugetare, alocările bugetare, achizițiile, toate acestea s-au relaxat mult prea mult, cu abuzurile pe care le cunoaștem”.

 

Iulian Bulai (USR): Declarațiile lui Cîțu și Ciolacu sunt absolut halucinante

 

Cîțu: Am găsit multe lucruri care ne unesc cu PSD. Am putea guverna câte doi ani

 

Ciolacu, după întâlnirea cu Cîțu: Suntem pe drumul ce duce către formarea majorităţii

 

În opinia sa, ”o majoritate largă în Parlament și o guvernare care are toate forțele la masă sau niște forțe atât de puternice poate însemna din punctul meu de vedere un risc major ca nimeni să nu sancționeze de o manieră politică aceste derapaje”.

 
Elena Calistru, despre un eventual Guvern PNL-PSD