Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Certificatul digital COVID rămâne în vigoare în Parlamentul European

Parlamentul European a transmis un comunicat prin care clarifică lucrurile privind accesul în clădirile sale pe baza certificatului verde.

„Referitor la informațiile privind suspendarea măsurii care solicită prezentarea Certificatului digital COVID pentru accesul în clădirile Parlamentului European, care au circulat astăzi în spațiul public, Parlamentul European (PE) aduce următoarele precizări”, a transmis Legislativul de la Bruxelles.

PE anunță că serviciul său juridic a primit „comunicarea oficială a deciziei luate de președintele Tribunalului UE. Această decizie se aplică doar persoanelor care au contestat la Tribunal măsura PE (cinci deputați în Parlamentul European și un număr de angajați ai PE) și prevede suspendarea temporară a măsurii privind solicitarea Certificatului la intrarea în sediile Parlamentului European”.

Certificatul digital COVID rămâne în vigoare în Parlamentul European.

„Accesul la sediul PE pentru persoanele anterior menționate se poate face cu condiția prezentării rezultatului negativ al unui test PCR sau efectuarea pe loc a unui test rapid al cărui rezultat să fie negativ”, a mai transmis PE.

Europarlamentarul Cristian Terhes anunțase anterior că Tribunalul UE ar fi suspendat pe 5 noiembrie decizia privind obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în Parlamentul European. „Tribunalul UE a suspendat pe data de 5 noiembrie 2021 decizia biroului Parlamentului European prin care era conditionata intrarea in Parlamentul European a oricarei persoane, inclusiv a europarlamentarilor, de detinerea unui Certificat Verde. Suspendarea este temporara, putand fi revocata sau inlocuita oricand pana la finalul procesului”, a scris europarlamentarul într-o postare pe contul său de Facebook.