Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD începe negocierile cu PNL, UDMR și minorități naționale pentru formarea unui nou guvern

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis începerea negocierilor cu PNL, UDMR şi minorităţi pentru alcătuirea unui guvern, a anunţat, luni, prim-vicepreşedintele social-democrat Sorin Grindeanu. El a subliniat că Florin Cîțu nu poate fi premierul unui guvern care are în componență PSD. Florin Cîțu a spus luni dimineață că decizia PNL este în continuare ca propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru să fie președintele formațiunii.

PSD va începe negocierile cu PNL, UDMR și minoritățile naționale, este decizia luată luni, cu unanimitate de voturi, de Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat. Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele social-democraților Sorin Grindeanu. El spune că decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Social-democrații au decis și formarea a patru echipe de negociere. „Suntem deschiși să negociem pentru a urgenta soluționarea problemelor românilor”, adaugă Grindeanu.

El a precizat și prioritățile PSD petru programul de guvernare.

Grindeanu: Cîțu nu poate fi premierul unui guvern care are în componență PSD

Sorin Grindeanu a declarat că este exclus ca Florin Cîţu să fie premier într-un Guvern care să aibă PSD în componenţă şi a adăugat că social-democraţii vor avea o nominalizare pentru funcţia de prim-ministru. El a mai spus că ponderea reprezentării PSD într-un Executiv format alături de PNL va ţine cont de ponderea partidelor în Parlament.

Serios? Dar când s-a anunţat acest lucru? Ştiţi că noi am iniţiat şi am votat o moţiune de cenzură prin care Florin Cîţu a plecat din funcţia de premier. PSD nu poate face rabat de acest lucru. Florin Cîţu nu mai poate să fie premier într-un Guvern care are în componenţă PSD. PSD consideră că etapa Florin Cîţu premier a fost depăşită de ceva vreme”, a afirmat Sorin Grindeanu, după Consiliul Politic Naţional al PSD de luni, întrebat dacă ar accepta social-democraţii ca Florin Cîţu să fie premier sau îl vor propune pe Marcel Ciolacu pentru funcţie.
Florin Cîțu a spus luni dimineață că decizia PNL este în continuare ca propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru să fie președintele formațiunii.