Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Legea Romexpo trece de Senat. Urmează votul din Cameră

imobiliare.jpg

Legea Romexpo trece de Senat. Urmează votul din Cameră
Legea Romexpo trece de Senat. Urmează votul din Cameră
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Senatul, în calitate de prin for sesizat, a adoptat așa numita lege Romexpo. Este vorba de actul normativ prin care statul român cedează gratuit 46 de hectare de teren în una din cele mai scumpe zone din București , către Camera de Comerț și Industrie. Acum, proiectul merge la Camera Deputaților,  la votul final.

Oficial, pe respectivul teren, în cel mult 40 de ani, vor fi realizate proiecte de dezvoltare urbană durabilă menite să susţină mediul de afaceri. De fapt, există suspiciuni că acolo se va construi un mega proiect imobiliar.

În martie, legea fusese trimisă la reexaminare de președintele Klaus Iohannis. Senatorii PSD, PNL și UDMR au votat din nou prevederile actuale ale proiectului, fără a bloca transferarea terenului.

În septembrie anul trecut, un alt proiect de lege a fost aprobat de Camera Deputaților, cu votul PNL, PMP și PSD, care permite Camerei de Comerț  să se asocieze cu dezvoltatorii Iulius Mall și să construiască 14 turnuri în curtea Romexpo.

Parlamentarii USR au atras atenția public în repetate rânduri că proiectul este „un tun imobiliar” și că la prețul pieței, statul român ar putea obține 500 milioane de euro pe terenurile de la Romexpo.