Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maia Sandu va participa la Forumul Păcii de la Paris

146839469_3779088378800906_5727053422313523525_n.jpg

Președinta R.Molodova, Maia Sandu, într-o vizită oficială la Paris, februarie 2021
Sursa imaginii: 
Președinția R.Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în perioada 11-12 noiembrie la Paris, unde va participa la Forumul Păcii. Joi, Maia Sandu va participa la ceremonia oficială de deschidere a Forumului Păcii, în prezența președintelui Franței, Emmanuel Macron, dar și a altor șefi de stat și guvern.

Pe 12 noiembrie, președintele Maia Sandu va avea o întrevedere bilaterală cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Ulterior, șefa statului va participa la sesiunea tematică din cadrul Forumului Păcii cu genericul “In charge: Empowering women in public decision making processes”.

Șefa statului va avea, de asemenea, mai multe întâlniri bilaterale, inclusiv cu Alar Karis, președintele Estoniei, și Guðni Th. Johannesson, președintele Islandei. În aceeași zi, Maia Sandu va susține un discurs cu ocazia celebrării aniversării a 75-a a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

În Franța, președinta R.Moldova este însoțită de Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, și Cristina Gherasimov, secretar general al Președinției.

Amintim că, la începutu lunii februarie 2021, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut o vizită oficială la Paris ”pentru a da un nou impuls relațiilor politice, economice și culturale între Republica Moldova și Franța”. Șeful statului a avut o întrevedere cu președintele Franței, Emmanuel Macron, dar și cu mai mulți oficiali francezi. Președintele Maia Sandu a reafirmat interesul constant al Republicii Moldova pentru extinderea și diversificarea relațiilor bilaterale moldo-franceze la toate nivelurile, avansarea negocierilor acordurilor bilaterale și dinamizarea cooperării economice. 

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre agenda președintei R.Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită la Paris