Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emanuel Ungureanu (USR): Ce-ar fi să introducem plata serviciilor medicale pentru nevaccinați?

emanuel_ungureanu_plata_servicii_medicale_nevaccinati.jpg

Emanuel Ungureanu critică slaba gestionare a pandemiei (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)
Emanuel Ungureanu critică slaba gestionare a pandemiei (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)

Florin Cîțu este autorul de facto al degringoladei din zona de luptă împotriva pandemiei, declară la RFI deputatul USR Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate. PNL a blocat discuțiile asupra certificatului verde obligatoriu la locul de muncă, nemulțumit de un amendament al PSD ce prevede testare pe banii statului pentru pacienții nevaccinați, timp de 60 de zile.

Emanuel Ungureanu spune în contextul în care discuțiile din Parlament privind certificatul verde obligatoriu la locul de muncă s-au blocat că ”intervenția domnului Cîțu a stricat tot, așa cum a stricat tot sau orice brumă de rațiune în deciziile în privința pandemiei. Domnul Cîțu este autorul de facto al acestei degringolade din zona de luptă împotriva pandemiei, suntem într-o situație catastrofală cu numărul zilnic de morți (...). Aici este un joc politic între PNL și PSD, un joc de frumusețe în fața electoratului, cu consecințe dramatice”.

 

Certificatul verde se "împiedică" în testele nevaccinaților. Politicienii nu se înțeleg dacă să fie gratis sau nu

 

Covid-19: Austria îi pune în carantină pe nevaccinaţi

 

Deputatul USR desființează argumentele persoanelor nevaccinate care se simt discriminate: ”Cei care se plâng de discriminare și mă refer la cei nevaccinați sau cei care vorbesc despre vaccinare obligatorie țin să le aduc aminte că la fel de discriminați sau mai grav discriminați sunt pacienții cu boli cronice, pentru că în clipa în care o secție de Terapie Intensivă se umple în proporție de 70% cu pacienți nevaccinați, cei care au nevoie de spital și sunt vaccinați, dar sunt cu boli cronice brusc se trezesc discriminați de nevaccinații care refuză un tratament, din motive neînțelese, mă refer la vaccin (...). Ce-ar fi să introducem în România plata serviciilor medicale pentru pacienții nevaccinați, care refuză vaccinul? OK, vrei să fii liber, vrei să strigi că ai drepturi? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plătește! Nu vrei nici testare, nu vrei nici vaccinare, dar vrei să ocupi un loc în spital pentru un pacient cu altă boală foarte gravă și care nu are de ales cum ai avut tu, îi iei patul, nici nu vrei să plătești, dar strigi libertate”.

 
Emanuel Ungureanu, despre blocajul asupra certificatului verde obligatoriu la locul de muncă