Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Nu discuțiile despre protejarea statului de drept fac negocierile PNL-PSD dificile ci Florin Cîțu"

Citu-ciolacu_negocieri-mediafax_foto-alexandru_dobre.jpg

Kelemen Hunor amenință că nu intră în viitorul Guvern dacă UDMR nu-și menține portofoliile actuale.
Kelemen Hunor amenință că nu intră în viitorul Guvern dacă UDMR nu-și menține portofoliile actuale.
Sursa imaginii: 
Mediafax Foto / Alexandru Dobre

"E paradoxal să constatăm că partidul președintelui care și-a făcut un punct de onoare în a combate atitudinile împotiva statului de drept să nu discute despre protejarea statului de drept într-un guvern cu partidul care a dat atacuri împotriva statului de drept în urmă cu doar 3 ani", spune politologul Cristian Pârvulescu.

"PNL și PSD vor merge cu o propunere comună de premier la Cotroceni", spune Florin Cîțu care anunță prelungirea negocierilor politice. "Nu aș grăbi lucrurile, Olanda și Germania au negocieri de câteva luni, e dificial să găsim o soluție", declară liderul liberal. Dificultatea e legată de varianta rocadei premierilor. "Colegii noştri nu s-au înţeles şi fiecare doreşte să fie primul. E înghesuială mare!" a sumarizat discuțiile de azi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. PNL urmează să decidă astă seară dacă acceptă premier prin rotație, PSD fiind de acord cu această variantă. Negoierile sunt în impas din cauza lui Florin Cîțu, care dorește să rămână premier, și nu din cauza statului de drept sau a reformei constituționale, spune politologul Cristian Pârvulescu.

"Florin Cîțu negociază în nume propriu și încearcă să fie nominalizat premier, iar pentru asta e dispus să cedeze PSD prima poziție în varianta rotativei premierilor. Bună parte a conducerii PNL e nemulțumită de acest lucru și e posibil să aleagă altceva. (...) Florin Cîțu forțează puțin nota în speranța că asta îi va permite să-și salveze cariera politică pentru că altfel, tot efortul pe care l-a făcut pentru a deveni președinte al PNL ar deveni inutil.
E paradoxal să constatăm că partidul președintelui care și-a făcut un punct de onoare în a combate atitudinile împotiva statului de drept să nu discute despre protejarea statului de drept într-un guvern cu partidul care a dat atacuri împotriva statului de drept în urmă cu doar 3 ani".