Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primarul Sucevei la RFI: Antivacciniștii m-au invitat la miting. Le-am spus haideți mai întâi să facem o vizită la morgă

Ion Lungu le cere sucevenilor să se vaccineze (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre-arhivă)

Primarul municipiului Suceava face un apel către locuitorii orașului să se vaccineze. Ion Lungu precizează că a fost nevoit să reorganizeze Primăria, pentru a putea asigura înmormântarea unui număr tot mai mare de suceveni decedați de Covid.

Suceava este județul cu cea mai mică rată de vaccinare din România.

Primarul Ion Lungu încearcă să-i convingă pe suceveni să se vaccineze. El spune la RFI că este un om care crede în vaccinul anti-Covid: ”Eu sunt un om care crede în vaccin, sunt vaccinat cu a treia doză și sunt convins că singura soluție să ne putem proteja este să ne vaccinăm. Sigur, mai sunt situații în care persoane vaccinate se îmbolnăvesc. Totuși, cei vaccinați au un risc mai mic de a deceda”.

Aproximativ o mie de oameni au participat acum câteva zile în Suceava la un miting împotriva restricțiilor și a vaccinului. Primarul spune că i-a invitat să treacă mai întâi pe la ATI: ”Am fost și eu invitat de către organizatori să vin și să iau cuvântul. Le-am spus: OK, dar hai, prima dată să facem o vizită la ATI, să mergem până la spital, să mergem până la morgă”.

 
Ion Lungu, despre rata mică de vaccinare din Suceava