Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Comisia Europeană : PNRR nu se renegociază!

von_der_von.jpg

Sursa imaginii: 
AFP/GETTY

Un reprezentant al Comisiei Europene le-a transmis marți reprezentanților României că este ”exclusă” renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit unor surse citate de G4Media.ro. E vorba despre Elisa Roller, oficial al Comisiei Europene care gestionează programul Recovery, responsabil pentru planurile naționale de redresare ale statelor membre.

 

Oficialul european le-a transmis directorilor din mai multe ministere că o renegociere a PNRR din partea României este ”exclusă” la doar o lună după ce planul a trecut prin complicatul proces de aprobare atât din partea Comisiei Europene, cât și în Consiliul UE.Ea a făcut referire la declarațiile publice ale politicienilor PSD, care au cerut în mod repetat renegocierea PNRR.

”Să optimizăm PNRR, mai mult ca sigur dacă se va constitui coaliția vom face o deplasare la Bruxelles ca să discutăm punctual. Deja europarlamentarii discută cu privire la optimizarea PNRR”, a declarat marți Marcel Ciolacu. În replică, preşedintele Senatului, Anca Dragu, apreciază că renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu va fi posibilă, iar reprezentanţii României care vor avea o astfel de iniţiativă vor părea „absolut caraghioşi”.

„Ar fi o idee extrem de proastă o solicitare, la Comisia Europeană, de renegociere. Nu este posibil. Poţi să spui că ai identificat o prioritate anume sau să vii cu un alt termen pe o politică concretă, justificată. Dar renegocierea acestui program naţional nu va fi posibilă şi vom părea absolut caraghioşi. Ar fi o idee extrem de proastă să meargă Guvernul cu asemenea propunere la Bruxelles”, a spus Dragu, pentru Digi 24. Preşedintele Senatului consideră declaraţiile liderilor PSD pe acest subiect ca fiind „populiste” şi pledează pentru implementarea PNRR cât mai curând.