Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciolacu, mesaj pentru Cîțu: Îl anunț că sunt de acord cu Rafila premier

7696966-mediafax_foto-andreea_alexandru.jpg

Președintele PSD, Marcel Ciolacu Image source: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi transmite un mesaj lui Florin Cîțu: „Îl anunț că sunt de acord cu Rafila premier”. Ciolacu a declarat, joi, că normal ar fi ca joi să fie finalizat programul de guvernare și „orientarea cu prim-ministrul”.

„Am înțeles că avem o variantă: domnul Rafila Eu sunt total de acord”, a afirmat președintele PSD.

Întrebat dacă i-a făcut Cîțu această propunere, Ciolacu a răspuns că a înțeles din spațiul public că Florin Cîțu l-a propus pe domnul Rafila: „eu îmi asum ca președinte al PSD să îi lămuresc pe colegii mei să fie domnul Rafila prim-ministru. 

Dacă domnul Cîțu mi-a făcut această propunere, îl anunț că sunt de acord. Am auzit la televizor de la prim-ministrul demis că l-a propus pe domnul Rafila. Sunt total de acord. Îl anunț că eu nu refuz această propunere, înseamnă că avem un prim-ministru cu care am picat de acord”.

În ce privește negocierile, Ciolacu spune că sunt „foarte avansate”.

Referitor la PNRR, liderul PSD susține că social-democrații au vrut să-l optimizeze: „în PNRR sunt cuprinse niște reforme și vedem cu ce soluții venim ca acele reforme să fie în continuare cuprinse”.

De asemenea, Ciolacu a subliniat că rectificarea bugetară va fi o prioritate și angajații din sănătate își vor primi salariile.