Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rareș Bogdan: Nu vreau să dorm în teatru absurd. Gata, vreau guvern

rares_bogdan.jpg

Sursa foto: Facebook/Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune că singura opțiune a PNL pentru continuarea negocierilor cu PSD este ca primul premier să fie liberal. „Nu vreau să dorm în teatru absurd. Gata, vreau guvern”, afirmă el, citat de Mediafax.

„Singura opțiune pentru noi pentru a continua discuțiile cu PSD este ca primul premier să fie un premier liberal. Este linie roșie”, spune Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL afirmă că România „are mult de treabă”.

„Voi propune imediat după ce avem propunerea de premier oficială să nu mai dormim și să terminăm. Mie-mi place foarte mult Eugen Ionesco, l-am adorat alături de Cioran și Eliade, dar nu vreau să dorm în teatru absurd. Gata, s-a încheiat, vreau guvern”, conchide liderul liberal.

Liderii PNL se reunesc în ședință de urgență pentru a stabili numele premierului propus de liberali.

Robert Sighiartău: Exclus să votăm un premier PSD în primul an și jumătate

„Este exclus să votăm un premier social-democrat în primul an și jumătate”, spune vicepreședintele PNL Robert Sighiartău. El afirmă că PNL are oameni pregătiți să conducă guvernul.

„PNL are oameni pregătiți să conducă guvernul. Biroul Executiv propune premierul și apoi se votează”, spune vicepreședintele liberalilor Robert Sighiartău.

Întrebat dacă Dan Vîlceanu sau Nicolae Ciucă ar putea fi nominalizați pentru a prelua conducerea Executivului, el spune: „nu știu dacă aceste nume vor fi propuse, dar ar putea fi propuse și alte nume”.

„Avem variante de premier. Din punctul meu de vedere, da (este exclus să fie votat în BEx al PNL un social-democrat pentru funcția de prim-ministru - n.r.). Deci nu există această variantă pentru mine, ca membru al PNL, dar nici pentru partid, că țin legătura cu colegii mei și nu cred că sunt de acord să votăm un premier social-democrat în primul an și jumătate”, conchide Sighiartău.

Liberalii au votat în unanimitate, în ședința BEX, propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru. Propunerea ar fi fost făcută chiar de președintele partidului Florin Cîțu, susțin surse participante la ședință. De la ora 16, PNL și PSD reiau negocierile pe programul de guvernare. Negocierile vor fi conduse de Nicolae Ciucă, sustin surse politice citate de agențiile de presă.