Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Ion: Guvernul PNL-PSD, o mare trădare din partea președintelui Klaus Iohannis

Stelian Ion USR desfiintare SIIJ.jpg

Stelian Ion critică Ministerul Justiției pe tema desființării SIIJ
Stelian Ion critică Ministerul Justiției pe tema desființării SIIJ
Sursa imaginii: 
Facebook/Stelian Ion

Guvernarea prin rotație este ca la periniță, declară la RFI deputatul USR Stelian Ion. Reforma justiției va fi o spoială pe un gard ruginit, mai spune fostul ministru de resort.

PNL a decis să-l propună pe Nicolae Ciucă premier. Urmează o nouă rundă de negocieri cu PSD. Ce înseamnă asta pentru USR? ”Dincolo de persoana domnului Ciucă cu privire la care ne-am exprimat deja punctul de vedere, nu putem decât să constatăm că a mai fost o asemenea propunere, că această criză putea fi rezolvată, noi spusesem la momentul respectiv că-l putem susține pe Nicolae Ciucă drept premier. Trăgând linie, după o criză prelungită cauzată de ambițiile lui Florin Cîțu și ale echipei câștigătoare, să spun așa, tragem linie și ce vedem: domnul președinte Klaus Iohannis a preferat o alianță cu PSD-ul unei alianțe cu USR, chiar în condițiile în care PNL a avut de pierdut, pentru că iată, nu o să fie prim-ministru Florin Cîțu, dar mai pierd și niște ministere. E ceva de noaptea minții. Ori e o lipsă de strategie, de inteligență politică crasă ori este vorba de ticăloșie ori e o combinare a celor două (...). E o mare trădare din partea președintelui Klaus Iohannis”, afirmă Stelian Ion.

 

Noi negocieri, o singură certitudine : PSD și PNL promit un nou guvern până joi

 

Nicolae Ciucă, votat pentru a fi premier PNL și șeful delegației de negociere cu PSD

 

Deputatul USR critică ideea premierului prin rotație în Guvernul PNL-PSD: ”Aș vrea să fac referire și la acea rotativă, de parcă ne-am afla la periniță, așa, să guvernezi prin rotație, asta este o aberație colosală, care nu e permisă de Constituția României. În momentul în care vii în Parlament, cerând un vot de încredere, acel vot de încredere se dă necondiționat sau condiționat de îndeplinirea unor reforme din programul de guvernare, nu se dă cu termen de expirare, adică am încredere în premierul X și în acești miniștri doar până la nu știu ce dată, la miezul nopții, după care expiră încrederea și venim cu alt premier, asta-i o joacă de copii în care ne aruncă aventuros și Klaus Iohannis și cei pe care îi comandă”.

Stelian Ion se așteaptă ca reforma justiției în Guvernul PNL-PSD să fie mai degrabă o spoială: ”Pe partea de justiție, aici e un paradox, culmea, vine PSD-ul acum să facă reforma justiției! Asta nu e credibil și nu se va întâmpla. Cel mult, ar putea să dea o spoială peste un gard ruginit și să spună că asta e marea reformă”.