Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen Hunor amenință că se retrage din Coaliție: Nu e posibil să stăm cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul

kelemen_hunor

Sursa imaginii: 
www.udmr.ro

Negocierile pentru formarea noului guvern s-au blocat vineri, după ce liderii PNL și cei ai UDMR nu s-au înțeles asupra ministerului Dezvoltării Regionale. La finalul ședinței, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că UDMR nu acceptă condițiile puse de PNL. „Nu e posibil să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul”, a  spus Kelemen.

Liberalii au cerut la negocieri portofoliul Dezvoltării Regionale, minister care se află acum la UDMR. Kelemen Hunor s-a opus și a amenințat că nu intră în viitorul Guvern dacă nu-și menține portofoliile actuale. De partea cealaltă, PSD îl susține pe liderul UDMR si spune că dacă aceștia pleacă din coaliție nici sociali-democrații nu vor intra în viitorul Guvern, potrivit Hotnews.ro.

La finalul discuției, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că UDMR nu acceptă condițiile puse de PNL. „Nu e posibil să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul”, a spus Kelemen.

PSD îl susține pe liderul Kelemen Hunor și declarat public că dacă UDMR nu va intra în viitorul Guvern nici social-democrații nu o vor face. "Noi am pornit în această coaliţie. Această coaliţie va fi formată de către PNL, PSD, UDMR şi minorităţi. Eu nu am alt mandat de la partid pentru a creiona o altă majoritate. Logic, înseamnă că eu nu am un mandat pentru un guvern PSD-PNL. Dacă UDMR, în acest moment, iese din această coaliţie, automat şi PSD va ieşi, pentru că nu am alt mandat", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, întrebat ce va face PSD, dacă UDMR nu intră în coaliţia de guvernare.

În ceea ce priveşte faptul că ar exista un blocaj la negocierile pentru formarea unui guvern, liderul social-democrat a afirmat că "sunt normale anumite discuţii când formezi o coaliţie".

Propus premier de PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că e vorba de „tactici de negociere”.

"Am convenit pe capitolul social, l-am încheiat, pe politic s-a încheiat, este redactat. Avem în continuare de ajustat câteva elemente la justiție și am demarat negocierile pe ministere. Am convenit să luăm o pauză și vom continua discuțiile, urmând ca în această după-amiază sau mâine dimineață să reluăm negocierile după ce vor fi discuții în fiecare partid. Fiecare minister este foarte important și nu există absolut niciun fel de discuție ca una din formațiuni să iasă din coaliție. Sunt tehnici de negociere și fiecare își negociază. Nici noi nu vrem să intrăm în coaliție fără PSD, UDMR și minorități", a declarat Nicolae Ciucă.