Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Daniel Zamfir (PSD): Sunt bani pentru majorarea pensiilor și alocațiilor, sursa e bugetul

Daniel Zamfir PSD PNL.jpg

Daniel Zamfir îl critică pe ministrul Energiei, Virgil Popescu
Daniel Zamfir îl critică pe ministrul Energiei, Virgil Popescu
Sursa imaginii: 
Facebook/Daniel Zamfir

Banii pentru majorarea pensiilor și a alocațiilor vor veni dintr-o colectare eficientă și din reașezarea pe capitole bugetare, declară la RFI senatorul PSD Daniel Zamfir. Social-democrații ar urma să dețină ministere importante, printre care Munca și Finanțele. Urmează majorări de pensii cu 10%, de alocații cu 20 de procente și o creștere a salariului minim și a pensiei minime garantate.

Daniel Zamfir susține că sunt bani pentru majorarea pensiilor și alocațiilor: ”S-a tot vehiculat acest lucru, că nu sunt bani, întotdeauna și cei de la PNL au spus lucrul ăsta. Iată că acum, puși în fața unor realități și cei de la PNL au constatat că sunt bani pentru asta. Probă stă însuși acordul politic semnat și mai ales programul de guvernare acceptat”.

 

PNL – PSD – UDMR merg la Cotroceni cu propunerea de premier

 

Viitorul guvern nu trebuie să uite de adevăratul program de guvernare: PNRR

 

Solicitat să spună mai clar care sunt sursele de bani pentru majorările de pensii și alocații, senatorul PSD a răspuns: ”Sursa este bugetul statului, doar că trebuie așezat pe priorități. Banii vin dintr-o colectare eficientă, din reașezarea pe capitole bugetare (...). Sunt bani (...). Categoric că se vor face și reduceri de cheltuieli din alte părți”.

 
Daniel Zamfir, despre sursa financiară pentru majorarea pensiilor și a alocațiilor