Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anca Dragu la RFI: Calendarul audierilor e superficial/Coaliția va dura cel mult șase luni

anca_dragu_calendar_audieri_ministri_coalitie_pnl_psd_udmr.jpg

Anca Dragu critică programul de guvernare (Sursa: MEDIAFAX FOTO/RAUL STEF)
Anca Dragu critică programul de guvernare (Sursa: MEDIAFAX FOTO/RAUL STEF)

Calendarul audierilor miniștrilor din Guvernul PNL-PSD-UDMR este extrem de strâns, 35 de minute este incredibil de puțin și arată intenția de a face totul pe repede înainte, declară la RFI senatoarea USR Anca Dragu, revocată din funcția de președintă a Senatului.

Anca Dragu critică audierea prea scurtă în comisiile parlamentare a miniștrilor din Guvernul PNL-PSD-UDMR: ”Calendarul audierilor mi se pare extrem-extrem de strâns, superficial, poate, pentru că audierile vor dura cam 35, maxim 45 de minute. Or este total insuficient. Ar trebui să fie cel puțin o oră fiecare audiere, chiar la două ore. Pentru audierea Guvernului Cioloș a fost așa, eu când am fost audiată ca ministru în 2015, cred că a durat aproape două ore audierea mea. Deci 35 de minute este incredibil de puțin și arată intenția asta să facem totul pe repede înainte, să ne prefacem că muncim”.

 

Anca Dragu, înlocuită cu Florin Cîțu la șefia Senatului

 

Programul de guvernare. File de poveste

 

Senatoarea USR taxează de asemenea programul de guvernare al noii coaliții PNL-PSD-UDMR: ”Programul de guvernare are foarte multe prevederi generale, m-am uitat la partea de taxare și fiscalitate, unde sunt poezii, mai degrabă, revizuirea distorsiunilor și lacunelor din legislația fiscală, asigurarea echității, dar nu avem măsuri concrete. Avem însă câteva măsuri concrete în ceea ce privește cheltuielile, însă acestea nu vin și cu o cuantificare, cât costă aceste noi cheltuieli și cine le plătește și când”.

Anca Dragu nu dă viață lungă Guvernului PNL-PSD-UDMR: ”Eu cred că va dura cel mult șase luni, pentru că această iarnă și presiunile care se arată, inflația care nu pare a fi ținută sub control, presiunile, criza energetică și apar alte crize pe lanțul de materii prime, cred că va crea tensiuni puternice într-o coaliție care nu are altceva la bază decât o conjunctură și accesul la niște resurse publice. Deci nu cred că vom ajunge la acest sistem gândit acum, rotativa, mi se pare absolut sinistru oricum sistemul ăsta gândit, dar nu cred că vom ajunge acolo”.

 
Anca Dragu, despre audierea miniștrilor din Guvernul PNL-PSD-UDMR