Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cine va fi șeful coaliției PNL-PSD? Falcă, după discursul lui Ciolacu: Ideologiile pot fi ținute puțin la sertar

Gheorghe Falca consum mama bec baie.jpg

Gheorghe Falcă estimează că românii își vor reduce consumul energetic la iarnă
Gheorghe Falcă estimează că românii își vor reduce consumul energetic la iarnă
Sursa imaginii: 
Facebook/Gheorghe Falcă

Vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă a comentat la RFI discursul liderului PSD, Marcel Ciolacu, de la ședința de învestire a Guvernului condus de Nicolae Ciucă. Eurodeputatul este unul dintre liberalii care s-au opus coaliției PNL-PSD.

Marcel Ciolacu a spus joi la învestirea Guvernului PNL-PSD-UDMR de către Parlament că PSD este cel mai responsabil partid din România, că au fost doi ani pierduți, în care statul a abandonat milioane de români și că formațiunea sa a venit la guvernare pentru că oamenii trebuie să audă tot adevărul.

Gheorghe Falcă îi dă replica: ”Le privesc (afirmațiile lui Marcel Ciolacu-n.r.) ca și atunci când înainte de un meci de fotbal dificil, antrenorul vine și spune că sigur, trecutul este rău și viitorul va fi pozitiv, dar încă nu a început meciul. Eu cred că vom vedea schimbări majore la PSD, cei care nu au fost de acord cu certificatul verde digital în curând o să-l voteze, cei care în sistemul de sănătate spuneau că trebuie să testăm toată țara, o să vedeți că n-o să mai testăm toată țara. Guvernarea este total diferită față de Opoziție. Miniștrii trebuie să fie miniștri pe ministerul lor. Ideologiile pot fi ținute puțin la sertar, importante sunt obiectivele. Obiectivele din programul de guvernare sunt destul de generoase, dar obiective obligatorii sunt cele 64 de reforme pe care România le are și evident, menținerea celor două acorduri în interiorul UE și acordurile cu NATO”.

 

Reporter: Vedeți în declarațiile lui Marcel Ciolacu o încercare de a arăta cine va fi de fapt șeful în noua coaliție PNL-PSD?

Gheorghe Falcă: Vorbele trebuie trecute și în fapte. Când ne apucăm să muncim în administrație (...), acolo este mult mai greu și sper ca miniștrii să se apuce de muncă mai multă și de vorbit mai puțin.

 
Gheorghe Falcă, despre așteptările de la coaliția PNL-PSD