Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Plângere depusă de patru deputați după ce au fost amenințați cu moartea prin sms

deputati-usr-640x400.jpeg

Sursa Foto. FB/ Cătălin Teniță.

Patru deputați care au primit amenințări cu moartea dacă votează legea privind certifcatul verde au depus plângere la Poliție.
Sesizarea semnată de  Cătălin Teniță, Diana Stoica, Diana Buzoianu și Mihai Polițeanu va fi trimisa astazi Parchetului General.

Sesizarea  vine în contextul în care mai multți parlamentari de la PNL și USR au declarat că au primit amenințări cu moartea prin intermediul sms-urilor în cazul în care vor vota proiectul privind certificatul verde.

Amenințările au fost trimise pe numerele personale  ale unor deputați ceea ce ridică noi semne de întrebare legate de cine a avut acces la aceste numere și cine le-a dat mai departe.

„Astăzi am depus, alături de colegii Diana Stoica, Diana Buzoianu și Mihai Polițeanu, o plângere penală împotriva celui sau celor care ne-au trimis ieri (n.r. marți) un SMS de amenințare cu moartea, nouă și familiilor noastre. Trebuie să tragem o linie roșie la acest nivel de amenințări scelerate" a scris pe Facebook Cătălin Teniță.

Dacă nu am fi făcut astăzi această plângere am fi fost complici la potențiale infracțiuni. Poate că astfel de indivizi ar fi apelat la violență fizică nu împotriva noastră, ci a unor victime mai vulnerabile. Poate împotriva unui doctor sau a unei asistente care a participat la efortul de vaccinare într-o zonă mai izolată.

Dacă nu am fi făcut această plângere penală am fi arătat spatele unei majoritati enorme de cetățeni decenți care condamnă astfel de comportamente în spațiul public.

Și da, de acum o să avem o poziție extrem de fermă vizavi de astfel de amenințări. Și da, o să căutam și cazurile în care alte persoane implicare in efortul de vaccinare sau de luptă împotriva Covidului au fost supuse violenței fizice sau verbale de persoane care cred că orice este posibil fără nici o repercusiune legală”, a mai  scris deputatul Cătălin Teniță pe contul său de Facebook.