Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicolae Ciucă: Am trecut peste lucrurile care ne separă şi am găsit lucrurile care ne unesc

nicolae_ciuca_1.jpg

Image source: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, s-a adresat Parlamentului joi, înaintea votului de învestitură, afirmând că partidele actualei coaliţii au trecut peste lucrurile care le separă şi au găsit lucrurile care le unesc.

Noul Guvern va păstra cota unică de impozitare și este împotriva creșterii taxelor și impozitelor, a mai transmis premierul desemnat Nicolae Ciucă în plenul Parlamentului.

Ciucă a promis măsuri concrete pentru capitalul autohton și crearea unei ”identități de brand pentru România”.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a mai declarat, joi, în plenul Parlamentului că Guvernul va asigura respectarea statului de drept şi independenţa justiţiei, iar, în plan extern, va avea ca obiectiv strategic aderarea României la Spaţiul Schengen şi consolidarea profilului de pilon de securitate regional în NATO şi a rolului în UE.

"Ne propunem ca politica externă a României să fie una coerentă, predictibilă şi bazată pe trei piloni fundamentali: consolidarea rolului României în cadrul Uniunii Europene, întărirea profilului în NATO şi consolidarea parteneriatului strategic cu SUA. (...) În plan internaţional, aderarea României la Spaţiul Schengen reprezintă un obiectiv strategic cu implicaţii puternice asupra întregii arhitecturi de securitate a UE", a afirmat Ciucă la şedinţa Parlamentului de învestire a Guvernului.

În privinţa Justiţiei, Ciucă a menţionat că este necesară asigurarea respectării statului de drept şi independenţa justiţiei, "având în vedere mai ales priorităţile care decurg din obligaţiile României ca stat membru al Uniunii Europene".

"Justiţia reprezintă acea puterea statului chemată să realizeze un serviciu public eficient, accesibil, imparţial şi independent. Un sistem de justiţie modern, eficient, accesibil şi de de calitate, adaptat nevoilor cetăţenilor şi mediului privat reprezintă o importantă premisă pentru dezvoltarea şi stabilitatea economică şi socială a ţării", a mai spus Ciucă.