Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis: Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu. Pandemia nu s-a terminat

original_ceremonie_de_depunere_a_juramantului_de_investitura_a_membrilor_guvernului_25_noiembrie_2021_4.jpg

Guvernul Ciuca a primit votul a 318 parlamentari si a depus juramantul la Palatul Cotroceni.
Guvernul Ciuca a primit votul a 318 parlamentari si a depus juramantul la Palatul Cotroceni.
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat joi, la finalul ceremoniei de depunere a jurământului de către miniştrii noului Guvern, că s-a terminat criza politică, celelalte crize, însă, nu. ”Oamenii vor să vadă fapte. Oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livraţi”, le-a transmis șeful statului membrilor Guvernului. 

Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu, le-a spus Klaus Iohannis noilor miniștri. „A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune”, spune șeful statului.

Vă felicit. Criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize nu. Și nici problemele nu au dispărut, pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat -capătă doar noi forme. Bugetul pe acest am va trebui rectificat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp. Multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea e nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Acum există acest guvern”, a spus Klaus Iohannis.

El spune că noul guvern trebuie să fructifice și oportunitățile oferite, inclusiv de PNRR.

Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile și pensiile. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități este nevoie de un guvern puternic, bine condus. Nu a fost simplu. Cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliție să vină partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de azi. Așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele enunțate în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize, de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, rezultate”, conchide Klaus Iohannis.

Membrii guvernului Ciucă au depus, joi, jurământul de învestitură în prezența președintelui Klaus Iohannis.