Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


În Marea Britanie se reintroduc restricții în timp ce a fost găsit un al treilea caz de Coronavirus Omicron la Londra

jenny_harries.jpg

Jenny Harries
Directoarea Agenției de Sănătate în Sănătate, Jenny Harries, consideră că în zilele următoare vor fi descoperite noi cazuri de infectare cu varianya Omicron
Sursa imaginii: 
www.gov.uk

O a treia persoană infectată cu varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 a fost depistată la Londra. Începând de marți se reintroduce obligativitatea purtării măștii de față în magazine și transportul public din Anglia.

Persoana, care nu se mai află în țară, a fost testată pozitiv după ce a călătorit în Marea Britanie și “are legătură cu călătoriile în sudul Africii”, potrivit autorităților.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) efectuează acum teste direcționate în locurile pe care le-a vizitat persoana atunci când era probabil să fie infecțioasă, inclusiv, se bănuiește, în centrul Londrei.

Este foarte probabil să găsim mai multe cazuri în zilele următoare, așa cum vedem în alte țări la nivel global și pe măsură ce intensificăm detectarea cazurilor prin urmărirea concentrată a contactelor” a declarat Dr Jenny Harries, directorul executiv al UKHSA.

Ea a spus că oficialii din Marea Britanie își continuă eforturile pentru a înțelege efectul variantei asupra transmisibilității, bolilor severe, mortalității, răspunsului anticorpilor și eficacității vaccinului.

Este esențial ca oricine cu simptome de COVID-19 să se izoleze și să facă imediat un test PCR. Vaccinarea este esențială pentru a ne ajuta să ne întărim apărarea împotriva acestei noi variante – vă rugăm să primiți prima, a doua sau al treia doză fără întârziere.” a mai spus Jenny Harries.  

Ea a îndemnat oamenii să poarte mască în locurile aglomerate, inclusiv transportul public și magazine, “pentru a ne asigura că contribuim cu toții la ruperea lanțurilor de transmitere și încetinirea răspândirii acestei noi variante”.

Purtarea obligatorie a măștilor va reveni marți în magazine și transportul public din Anglia, unde locuiește 85% din populația Regatului Unit.

Ministrul sănătății Sajid Javid a anunțat că testele PCR pentru toate sosirile din străinătate vor fi necesare “cât mai curând posibil”, odată ce cele patru națiuni britanice – Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord vor fi conveni asupra detaliilor.

Această măsură va deveni obligatorie de marți 30 noiembrie de la 04:00 GMT (06:00 în România), testul PCR trebuind să fie efectuat până în a doua zi după sosire.

Varianta Omicron a determinat Marea Britanie să plaseze 10 țări africane pe lista roșie - Africa de Sud, Namibia, Lesotho, Botswana, Eswatini, Zimbabwe, Angola, Mozambic, Malawi și Zambia.

 
Ascultați relatarea corespondentului RFI la Londra, Petru CLEJ