Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mircea Geoană, Secretar General adjunct NATO - mesaj de Ziua Națională a României

mircea-geoana.png

Sursa imaginii: 
Mircea Geoană/ facebook.com

Geoană: ”Este nevoie de reclădirea proiectului național. Să investim și mai mult în ancora noastră occidentală, în NATO și UE”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis printr-un mesaj de Ziua Națională a României și la 103 ani de la Marea Unire, un îndemn la “reinventarea, de reinvestiția și de reclădirea proiectului național”, pledând pentru un nou nivel de ambiție și de investiție în ancora occidentală a României.

“1 decembrie, Ziua Națională a românilor, cel mai luminos moment din această lungă și agitată istorie a națiunii noastre. Momente de glorie și triumf, dar și momente de deznădejde și tristețe. Întotdeauna, în această lungă și complicată istorie, am avut două ingrediente fundamentale care au condus la succesul nostru național”, a spus Geoană.

Cele două ingrediente invocate de fostul ministru de externe și fost candidat la prezidențiale din 2009 sunt “fructificarea unor condiții geopolitice favorabile” și “încredere, încăpățânare și investiție în proiectul național românesc”. Mesajul video a fost înregistrat la sediul Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles.