
Politică
Cazurile Vicol și Neacșu sau despre cum se perpetuează sistemul politic clientelar
Ovidiu Voicu clasare dosar august Jandarmerie.jpg

Acum social-democrații apreciză că respectiva condamnare e depășită juridic si ca domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier.
Între timp, joi, Comisia Juridică din Camera Deputaților are prima ședință sub conducerea noii președinte, Laura Vicol, o numire controversata și aceasta, pentru că social-democrata a susținut desființarea DNA și întărirea Secției Speciale.
La RFI, Ovidiu Voicu directorul Centrului pentru Inovare Publică spune că aceste numiri arată că modul clientelar de a face politica nu s-a schimbat.
“Ambele numiri sunt o indicație a faptului că nu s-a schimbat foarte mult felul cum se face politică. De fapt acest aranjament PNL-PSD este o reluare a modului clientelar de a face politică și într-un fel aceste numiri confirmă faptul că scopul principal al alianței dintre liberali și social-democrați este acela de a aduce clienții politici la fluxul de bani publici care urmeaza să vină prin PNRR, programul Anghel Saligny și alte surse bugetare. Cred că nici domnul Neacșu, nici doamna Vicol nu sunt noutăți, întotdeauna PSD și PNL, cele două partide tradiționale, s-au bazat pe astfel de combinatori în politică să le spunem.“
Comisia Juridică a votat în unanimitate cererea DNA de încuviințare a percheziției deputatului PNL Adrian Miuțescu. Inclusiv Laura Vicol, șefa comisiei, a votat pentru cererea procurorilor Anticorupție.