Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adrian Wiener: Am primit toți mesaje de amenințare. PSD vrea să îndulcească certificatul verde

Adrian Wiener val cinci PSD AUR.jpg

Adrian Wiener: România are o capacitate mică de testare (Sursa foto: Facebook/Adrian Wiener-arhivă)
Adrian Wiener: România are o capacitate mică de testare (Sursa foto: Facebook/Adrian Wiener-arhivă)

Certificatul verde Covid-19 la locul de muncă este o măsură corectă care va crește rata de vaccinare, declară la RFI vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților Adrian Wiener (USR). Proiectul este blocat acum în Parlament și se așteaptă decizia politică a coaliției PSD-PNL-UDMR.

Adrian Wiener crede că PSD va încerca să îndulcească certificatul verde Covid-19: ”Ideal ar fi ca decizia, chiar politică fiind, să fie luată în baza implicațiilor în ceea ce privește sănătatea publică. Evident, este o reținere din partea PSD-ului, mai ales din partea PSD-ului, în a lua măsuri impopulare și este practic amânată această decizie, încearcă să fie pregătită comunicațional, probabil vor găsi formule de a o îndulci, de a crește praguri sau știu eu, de a elimina anumite sectoare din economie unde să fie obligatoriu acest certificat verde”.

 

Mesaje de amenințare: Și totuși, cine are acces la numerele personale ale parlamentarilor?

 

România introduce formularul de localizare a pasagerului din 20 decembrie 2021

 

Belgia: lipsa personalului medical duce la închiderea școlilor

 

Medicul-deputat precizează că a primit și el mesaje de amenințare, dar consideră că certificatul verde la locul de muncă pentru anumite categorii este o măsură corectă: ”Reținerea este una politică, mersul mai departe ar fi în interesul sănătății publice, pentru că evident, ar crește rata de vaccinare, evident, ar scădea riscurile de la locurile de muncă din România și cu siguranță ar scădea numărul de îmbolnăviri. Eu sper ca acum, având responsabilitatea guvernării și fiind responsabili de aceste decizii, să se decidă cât mai repede. E adevărat, este o măsură impopulară, este o măsură care a născut foarte multe zbateri, am primit cu toții sute de mesaje, chiar mesaje de amenințare. Este o măsură care cu siguranță va genera proteste, dar cred că este o măsură corectă până la urmă, pentru că prin ceea ce a trecut acest popor, prin această catastrofă sanitară, cred că suntem datori cu toții, reprezentând interesul public, să încercăm să o limităm”.

 
Adrian Wiener, despre certificatul verde la locul de muncă