Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Stroe (PNL): Variante îndulcite ale certificatului verde nu ar trebui să-și găsească loc în decizia noastră

ionut_stroe_certificat_verde.jpg

Ionuț Stroe speră într-o variantă înțeleaptă și rapidă a certificatului verde (Sursa: MEDIAFAX FOTO/ANDREEA ALEXANDRU)
Ionuț Stroe speră într-o variantă înțeleaptă și rapidă a certificatului verde (Sursa: MEDIAFAX FOTO/ANDREEA ALEXANDRU)

PNL va opta pentru varianta cea mai înțeleaptă și rapidă a certificatului verde, declară la RFI purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Stroe. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că există două variante pentru certificatul Covid: fie se merge pe proiectul blocat acum în Parlament, fie va exista un proiect nou făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ionuț Stroe spune că se va opta pentru varianta cea mai înțeleaptă și rapidă a certificatului verde: ”Încă din momentul în care acest proiect care se găsește în Parlament a ajuns pe agenda noastră, noi ne-am exprimat cât se poate de clar și ferm că îl dorim a fi aprobat cât mai repede. Evident, există o foarte strânsă legătură între numărul persoanelor care se imunizează, rata și nivelul vaccinării în România și această lege (...). Din păcate, dezbaterea parlamentară s-a întârziat destul de mult (...). La acest proiect legislativ s-au strâns până în momentul de față peste 40 de pagini de amendamente. În egală măsură, există și o presiune publică vizavi de adoptarea sau respingerea acestui proiect (...). Dacă domnul Rafila sosește, cum spunea și domnul președinte Marcel Ciolacu, cu un nou proiect privind acest certificat verde în 48 de ore, vom opta pentru varianta cea mai înțeleaptă și rapidă”.

 

Adrian Wiener: Am primit toți mesaje de amenințare. PSD vrea să îndulcească certificatul verde

 

Tot mai puține cazuri noi de COVID-19. A atins România imunizarea colectivă?

 

În opinia purtătorului de cuvânt al PNL, ”ambele partide sunt la guvernare, înțeleg foarte bine responsabilitatea adoptării unui asemenea act legislativ și variante îndulcite sau variante care, eu știu, oarecum să se plieze pe așteptările unei categorii sociale, care de exemplu e împotriva acestui vaccin nu ar trebui să-și găsească loc în decizia noastră, adică nu ar trebui să fim influențați, este o chestiune de natură medicală, sunt măsuri care s-au luat peste tot, în întreaga Europă”.

 
Ionuț Stroe, despre certificatul verde