Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Stroe, despre taxa de solidaritate: PNL nu vrea taxe noi

ionut_stroe_taxa_solidaritate_psd_pnl.jpg

Taxa de solidaritate divizează coaliția (Sursa foto: pixabay)
Taxa de solidaritate divizează coaliția (Sursa foto: pixabay)

Taxa de solidaritate dorită de PSD nu este pe placul liberalilor. ”Sună bine să taxezi bogăția, dar aici nu avem un concurs pentru a da bine la oameni”, spune la RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, care precizează că partidul încă nu a luat o decizie oficială și că vorbește în nume personal.

PSD ar vrea introducerea unei taxe de solidaritate pentru marile companii. Ionuț Stroe nu agreează ideea: ”Apropo de introducerea acestei taxe de solidaritate, 1% la companiile cu cifră de peste 100 de milioane de lei, noi am spus foarte clar că nu ne dorim, ca liberali, să avem taxe noi. Eu unul vă spun, nu vorbesc în numele PNL-ului, încă nu s-a luat o decizie în acest moment, probabil se va lua în scurt timp, dar eu cred că 1% e o cifră mult prea mică, în raport cu nevoile pe care le avem în acest moment. De exemplu, rezolvarea în parte a problemei evaziunii ar aduce mult mai mulți bani la bugetul de stat și eu cred că 1% de exemplu din cifra de afaceri a companiilor cu peste 100 de milioane de lei ar fi mult mai util să fie lăsați acolo, în economie, în economia reală, pentru că poate sună bine să taxezi bogăția, dar aici chiar nu avem un concurs pentru a da bine în general la oameni, noi trebuie să rezolvăm probleme reale”.

 

Ionuț Stroe (PNL): Variante îndulcite ale certificatului verde nu ar trebui să-și găsească loc în decizia noastră

 

Sondaj: PSD conduce cu 40%, urmat de PNL,cu 17%, AUR 15%. USR are 11%

 

Purtătorul de cuvânt al PNL mai crede că ”acea conectare a caselor de marcat la sistemul informatic poate recupera mult mai mulți bani la buget decât o asemenea măsură, care e una izolată, care îți asigură un venit foarte mic. De altfel, mă gândesc că noi taxe, tot timpul, noi, liberalii, ne-am bătut capul cu chestiunea asta, noi taxe ar determina oarecum pe cei care le plătesc să le evite”.