Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șefa Cabinetului de Miniștri de la Chișinău, așteptată la București

Prim-ministrul R.Moldova, Natalia Gavrilița, va efectua, joi, o vizită oficială la București, la invitația omologului român, Nicolae Ciucă, anunță Cabinetul de Miniștri de la Chișinău. 

La întrevederea cu premierul României vor fi discutate oportunitățile de dinamizare a dialogului politic în contextul realizării  “Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare dintre Republica Moldova și România”, precum și organizarea unei ședințe comune de Guvern la începutul anului 2022.

De la ora 11:35, șefii Guvernelor de la Chișinău și București vor susține împreună declarații de presă. 

Vizita oficială a prim-ministrului Natalia Gavrilița va continua la Palatul Parlamentului, unde va avea întrevederi cu Florin-Vasile Cîțu, Președintele Senatului, și cu Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților.

Ulterior, delegația Republicii Moldova se va îndrepta spre Palatul Cotroceni, unde va fi primită de Klaus Werner Iohannis, Președintele României.  

Pe 26 noiembrie, Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică cu Nicolae-Ionel Ciucă. Premierul Gavrilița l-a felicitat pe omologul său cu numirea în funcție, i-a urat succes în activitate și a apreciat ajutorul acordat de partea română țării noastre pentru gestionarea crizei energetice și celei legate de COVID-19. 

Oficialii au discutat despre prevederile Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova, semnată la 23 noiembrie 2021, și care face referință la angajamentele ambelor părți pe domenii importante, inclusiv infrastructura de transport, comunicații și societatea informațională, cooperarea regională și teritorială, asistența oficială pentru dezvoltare, interconexiune energetică etc. Prim-ministrul României și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea de a susține toate acțiunile incluse în Foaia de parcurs.