Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emanuel Ungureanu (USR): Certificatul Covid în forma propusă este un certificat AUR, antivaccinist

Emanuel Ungureanu certificat Covid antivaccinist.jpg

Emanuel Ungureanu critică varianta de certificat verde propusă de Alexandru Rafila (Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă)
Emanuel Ungureanu critică varianta de certificat verde propusă de Alexandru Rafila (Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă)

Adevăratul ministru al Sănătății este șeful DSU, Raed Arafat, spune la RFI deputatul USR Emanuel Ungureanu. El declară că ministrul PSD Alexandru Rafila a fost tigru în Opoziție, iar acum este un pisicuț care doar miaună.

Varianta certificatului verde Covid la locul de muncă dorită de ministrul Sănătății prevede între altele 11 teste pe lună plătite de stat pentru persoanele care refuză să se vaccineze. Documentul ar urma să fie aplicat la trei săptămâni consecutive de creștere a cazurilor de infectare și când incidența va depăși 1,5.

Emanuel Ungureanu critică aceste măsuri: ”Adevăratul ministru al Sănătății în timpul pandemiei a fost domnul Arafat și a rămas. Deci aceste decizii pe care le comentează domnul Rafila sunt luate tot de domnul Arafat (...). Domnul Rafila a fost zmeu, a fost tigru cât a fost în Opoziție și spunea că îi va lua din atribuții domnului Arafat și va fi ministru al Sănătății cu adevărat, criticându-i pe miniștrii noștri de la USR că nu au făcut acest lucru, când a devenit ministru al Sănătății de formă, a devenit un pisicuț, care doar miaună, nu ia nici un fel de decizii de sănătate publică”.

 

Ionuț Stroe (PNL): Variante îndulcite ale certificatului verde nu ar trebui să-și găsească loc în decizia noastră

 

Kelemen Hunor ar vrea ca certificatul verde să fie implementat și în instituții precum sănătate sau educație

 

Deputatul USR crede că certificatul verde va avea zero efecte, în forma propusă: ”Zero. Certificatul Covid care va fi introdus la trei săptămâni după ce se vor umple din nou ATI-urile are mai multe găuri decât orice certificat din Europa, adică este un certificat AUR, antivaccinist: merge și cu test PCR, se duce și cu testarea probabil pe bază de scuipat, care este praf în ochi, se duce și pe o doză de vaccin, dacă faci și ți se dă certificatul verde și dacă treci prin boală. Practic, această formă de certificat este doar un buletin electoral de concurență cu AUR, pentru că pesediștii și-au făcut calcule cinice și electoratul lor este mai degrabă înclinat spre antivaccinare”.

 
Emanuel Ungureanu, despre certificatul verde Covid, în varianta lui Alexandru Rafila