Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Petre Florin Manole: O campanie media pentru vaccinarea romilor ar fi utilă

Petre Florin Manole campanie vaccinare romi utila.png

Petre Florin Manole și-ar dori o implicare mai mare a autorităților pentru vaccinarea romilor (Foto: arhivă RFI)
Petre Florin Manole și-ar dori o implicare mai mare a autorităților pentru vaccinarea romilor (Foto: arhivă RFI)

E nevoie de o campanie consistentă pentru vaccinarea anti-Covid a romilor, declară la RFI președintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole. El face afirmația în contextul în care Alexandru Rafila, Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță discută online, luni de la ora 13, cu o mie de romi din administrația publică și comunitățile de romi din țară, despre vaccinarea anti-Covid.

Petre Florin Manole crede că discuția de luni despre vaccinarea romilor este corectă și spune că ”autoritățile ar trebui să tragă o concluzie simplă, că atunci când lași o populație în afara acoperirii sistemului de sănătate publică, în cele mai grele momente, cum este acesta, nu vei avea o situație mai bună, ci din contră, o situație mai rea și preocuparea asta ar trebui să treacă dincolo de pandemia Covid și peste un an de zile să vedem ministrul Sănătății preocupându-se și de alte aspecte referitoare la sănătate publică și comunități vulnerabile”.

El și-ar dori o campanie media care să vizeze vaccinarea romilor: ”Cred că este utilă o campanie specifică, integrată, evident, în campania mai mare a statului român. Am putea folosi și vectori foarte utili, cum ar fi medicii romi. Sunt sute de medici romi, unii dintre ei cunoscuți pentru că au trecut prin programe de educație și de sprijin desfășurate de exemplu de Roma Education Fund, un ONG foarte implicat în zona asta, 300 de romi au fost bursieri și acum sunt medici în diverse spitale din România, toți romi. Deci da, ar fi utilă. E important însă și cu ce vectori comunicăm, pentru că am văzut în marja acestei discuții foarte multe articole din presa centrală preluând o persoană care se autointitulează rege al romilor”.

 

Sorin Paveliu: Politicul e mai puțin interesat de cei care decedează, cât să nu fie arătat cu degetul

 

Ștefan Dascălu: Nu a fost documentată absolut nicio contraindicație cu privire la administrarea vaccinului Covid 19 concomitent cu altele

 

Petre Florin Manole ar vrea o implicare mai mare a autorităților în vaccinarea romilor: ”Mi-aș dori ca acest eveniment să nu fie decât începutul, mi-aș dori să văd instituțiile de la nivel județean, de la Prefectură până la spitalele județene preluând mesajul și ducându-l mai departe, mi-aș dori să văd primarii uitându-se mai atent la teme de sănătate publică și preluând și ei un rol pentru pașii următorii. Aș vrea să văd o campanie în adevăratul sens al cuvântului, nu doar un eveniment scurt (...), mi-aș dori să văd o campanie consistentă”.

 
Petre Florin Manole, despre discuția online a autorităților cu reprezentanții romilor, despre vaccinare