Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Florin Roman și-a dat demisia din Guvern

Ministru Florin Roman demisie.jpg

Florin Roman face un pas înapoi, după acuzația de plagiat (Sursa foto: Facebook/Florin Roman)
Florin Roman face un pas înapoi, după acuzația de plagiat (Sursa foto: Facebook/Florin Roman)

Florin Roman și-a anunțat miercuri demisia din funcția de ministru al Digitalizării. Gestul vine în urma dezvăluirilor făcute de presă privind studiile sale și o suspiciune de plagiat.

Florin Roman și-a dat demisia din Guvern, după acuzația de plagiat. ”Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl. Dacian Cioloș ne vedem în instanță. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanță sau comisie să dea un verdict. În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a scris ministrul Digitalizării pe Facebook.

 

Emilia Șercan: În Guvern mai există cel puțin doi sau trei plagiatori

 

Scandalul privindu-l pe Florin Roman a pornit după ce Libertatea a dezvăluit că ministrul a comis un plagiat în lucrarea de master. Acuzația a fost respinsă de liberal.

Ministrul demisionar mai este acuzat că a mințit când și-a trecut în CV că este licențiat în Științe Economice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, dezvăluire făcută tot de Libertatea.

Rectorul UBB, Daniel David, spune că Florin Roman nu a urmat cursurile acestei universități, ci pe cele ale unui colegiu din Alba Iulia. Pentru că acel colegiu nu era acreditat, ministrul demisionar a dat examenul de absolvire la UBB.