Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionel Dancă: Forța Dreptei este o necesitate politică, PNL s-a predat PSD-ului

ionel_danca_forta_dreptei_necesitate_politica.jpg

Forța Dreptei, noul partid anunțat de Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook/Forța Dreptei)
Forța Dreptei, noul partid anunțat de Ludovic Orban (Sursa foto: Facebook/Forța Dreptei)

Apariția partidului Forța Dreptei era o obligație morală, spune la RFI deputatul Ionel Dancă, apropiat al lui Ludovic Orban. Parlamentarul susține răspunzând unei întrebări că este exclus ca noua formațiune să alunece pe panta ultranaționalismului, după modelul FIDESZ.

Ionel Dancă justifică apariția partidului Forța Dreptei: ”Trebuie să ne luptăm cu acest monstru aflat în momentul de față la guvernare, format împotriva voinței românilor, prin această coaliție PSD-PNL și împotriva voinței majorității simpatizanților și membrilor PNL. Din acest punct de vedere, este o obligație morală pentru noi să întreprindem acest demers, pentru a ne respecta angajamentul luat în fața românilor, atunci când am promis o guvernare de centru-dreapta, în jurul PNL, fără PSD (...). Este o necesitate politică, PNL s-a predat cu arme și bagaje în curtea PSD-ului”.

 

Citiți și: Ionel Dancă (Forța Dreptei): Amânarea bugetului pe 2022 va întârzia PNRR

 

Întrebat ce garanții sunt că Forța Dreptei nu va aluneca pe panta ultranaționalismului, după modelul FIDESZ, deputatul a răspuns: ”Este exclus acest lucru, pentru că noi ne revendicăm de fapt de la doctrina națională liberală, așa cum a fost ea de la 1875, de când a luat ființă mișcarea politică liberală în România, o doctrină națională liberală, care nu a fost niciodată un pericol pentru democrație, dimpotrivă, a pus accent atât pe valorile liberale, dar și pe valorile naționale”.