Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce riscă Diana Șoșoacă? Daniel Fenechiu (PNL): Regulamentul Senatului va fi modificat

Daniel Fenechiu regulament Senat Diana Sosoaca.jpg

Diana Șoșoacă ar putea fi sancționată în Parlament (Sursa foto: Facebook/Diana Șoșoacă)
Diana Șoșoacă ar putea fi sancționată în Parlament (Sursa foto: Facebook/Diana Șoșoacă)

Senatoarea antivaccinistă Diana Șoșoacă riscă să fie exclusă de la unele ședințe ale Parlamentului și chiar sancționată pecuniar, declară la RFI liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu. Asta dacă regulamentul Camerei Superioare va fi modificat, lucru avut în vedere, după cum precizează parlamentarul liberal.

Daniel Fenechiu anunță modificarea regulamentului Senatului, pe fondul scandalurilor în care a fost implicată Diana Șoșoacă: ”În plan parlamentar, intenționăm modificarea regulamentului Senatului, care nu a avut în vedere asemenea derapaje. Senatul a fost format din oameni serioși, cu bunele și relele lor, nu au ajuns la asemenea derapaje, sens în care am constatat și noi că regulamentul Senatului era ineficient față de o asemenea abordare, cum e cea a doamnei Șoșoacă”.

El spune că regulamentul Senatului va fi modificat ”în sensul stabilirii unor noi abateri disciplinare și înăspririi sancțiunilor de natură parlamentară. Poate risca să fie exclusă de la ședințele fizice ale plenului, de la diverse lucrări ale Senatului, poate ajunge până la sancțiuni pecuniare. Deci există o discuție în momentul de față, pentru instituirea unor măsuri sancționatorii pentru cei care nu respectă regulile bunului simț și regulile normalității”.

Diana Șoșoacă a fost implicată în numeroase scandaluri de când a devenit senatoare: a mers fără mască în Parlament, a împiedicat vaccinarea la un centru din Iași și a sechestrat o jurnalistă italiană în biroul ei.